AZ werkt mee aan transfer: middenvelder op weg naar de uitgang

31 juli 2022 – AZ lijkt zeer binnenkort afscheid te gaan nemen van Fredrik Midtsjø. De Noorse middenvelder heeft van de club toestemming gekregen om af te reizen naar Turkije, waar hij zijn transfer naar Galatasaray kan gaan afronden. Dat liet de club via de eigen kanalen weten. 

AZ werkt mee aan transfer: middenvelder op weg naar de uitgang

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Een vertrek van Midtsjø naar de Turkse club was al een tijd lang aan de orde, maar vooralsnog speelde hij gewoon nog mee bij AZ. De Noor kwam als invaller in actie in beide voorronde Conference League-wedstrijden tegen Tuzla City. Nu de transfer echter in een stroomversnelling begint te raken, lijkt het er niet meer op dat hij voor de volgende voorrondewedstrijd van donderdag tegen Dundee United en de Eredivisiestart op zondag tegen Go Ahead Eagles nog bij is. 

Midtsjø had bij AZ nog maar een contract tot medio 2023, wat betekent dat dit voor de Alkmaarders ook de laatste kans is om nog een transfersom over te houden aan het vertrek van de 28-jarige international. Noorse media noemden daarbij eerder al een bedrag van zo'n 3,5 miljoen euro. Bij Galatasaray, vorig seizoen de teleurstellende nummer dertien van de Turkse competitie, wordt Midtsjø ploeggenoot van onder meer Nederlander Patrick van Aanholt en landgenoot Omar Elabdellaoui.

Midtsjø bij AZ
Midtsjø droeg liefst vijf seizoenen het shirt van AZ, dat hem in 2017 voor 2,2 miljoen euro overnam van Rosenborg. Het was voor de speler zijn eerste buitenlandse avontuur. In de jaren die volgden speelde Midtsjø liefst 195 officiële wedstrijden voor de Alkmaarse club. Daarin was hij ook goed voor zeven goals en 31 assists. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd