'Memphis legt zich neer bij lot en wil pijnlijke situatie voorkomen'

2 augustus 2022, 16:29   Bijgewerkt: 2 augustus 2022, 20:00

Alles wijst erop dat er deze zomer een einde komt aan het dienstverband van Memphis Depay bij FC Barcelona. De 28-jarige aanvaller heeft zich volgens Mundo Deportivo inmiddels neergelegd bij zijn lot. Hij wil meewerken aan vertrek en nog voor de start van de Spaanse competitie een transfer hebben gemaakt.

Memphis zag deze zomer de concurrentie voorin bij Barcelona flink toenemen. De club betaalde grof geld voor de komst van Robert Lewandowski (45 miljoen euro) en Raphinha (58 miljoen euro), terwijl Ousmane Dembélé bijtekende en Ansu Fati weer fit raakte. Met Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang lopen bovendien nog twee aanvallers rond die bij Xavi hoger in de pikorde staan.

Een vertrek van Memphis lijkt zodoende onvermijdelijk, ondanks dat hij het liefst wil blijven en in de voorbereiding ook wel speeltijd kreeg van Xavi. Meerdere clubs zouden de Oranje-international willen overnemen van Barcelona. Op dit moment zouden meerdere aanbiedingen worden bekeken. Juventus is één van de clubs met belangstelling voor Memphis, maar er zijn volgens Mundo Deportivo meer 'belangrijke' clubs die geïnteresseerd zijn in de diensten van de voormalig speler van PSV, Manchester United en Olympique Lyon.

Memphis en Barcelona willen binnen afzienbare tijd een oplossing voor de situatie vinden. Niet in de laatste plaats omdat de Catalaanse club Robert Lewandowski rugnummer 9 wil geven, dat op dit moment nog toebehoort aan Memphis. De Poolse spits wordt komende vrijdag gepresenteerd in Camp Nou. Mogelijk wordt dan zijn rugnummer officieel bekendgemaakt, al zou Barça het ook kunnen rekken tot de start van de competitie.

Naast Juventus zijn de afgelopen tijd ook een hoop andere clubs gelinkt aan Memphis. Onder meer Tottenham Hotspur, Newcastle United en zijn oude club Lyon zouden geïnteresseerd zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen