Jong Duitsland nekt Jong Oranje in blessuretijd

15 augustus 2006, 22:23

Een vernieuwd Jong Oranje met zeven debutanten en zonder Klaas-Jan Huntelaar nam het dinsdagavond in het Duitse Meppen op tegen Jong Duitsland. In een attractief duel was Oranje de betere ploeg. Ondanks het feit dat Nederland tweemaal op voorsprong kwam, eindigde het duel toch in een 2-2 remise.

In een knus stadion met 16.500 aanwezigen traden twee aanvallende teams aan. Jong Oranje speelde verzorgd en domineerde. De ploeg van De Haan kwam zowel in de eerste- als tweede helft op voorsprong, maar twee keer kwamen de Duitsers in blessuretijd op gelijke hoogte.

Ryan Babel startte in de spits en stond ditmaal niet als rechtsbuiten in het veld. De Ajacied liet zien ook op deze positie met één beweging vijf man op het verkeerde been te zetten en vliegensvlug te zijn. Op aangeven van rechtsbuiten Julian Jenner kreeg hij meerdere aardige ballen. In de vijfde minuut resulteerde dit bijna in een doelpunt, maar zijn kopbal was niet hard genoeg.

Oranje had een overwicht. De met de punt naar achteren spelende Schilder speelde nuttig en had een goed overzicht. Dit werd des te meer duidelijk toen hij na een kwartier spelen een steekpass vanaf eigen helft gaf op debutant, Otman Bakkal, die bij vrijwel elke aanval betrokken was. De FC Twente-aanvaller probeerde te schieten op doel, maar zijn schot werd geweerd door de Duitse defensie.

Een hilarisch moment was een terugspeelbal van FC Groningen-verdediger Arnold Kruiswijk op goalie Kenneth Vermeer. De reservekeeper van Ajax schatte de situatie verkeerd in en schoot de bal over zijn eigen doel heen.

Het openingsdoelpunt werd gescoord door Jenner. De technisch begaafde buitenspeler kreeg de bal in de voeten na fout uitverdedigen van de Duitsers. De voormalige aanvaller van NAC Breda profiteerde optimaal en kon vanaf de zestienmeterlijn richting doel lopen en zette zo de equipe van trainer Foppe de Haan terecht op voorsprong.

De Duitsers hadden nauwelijks wat in te brengen. Toch waren het de oosterburen, die tegen de verhouding in, vlak voor de thee de stand op het scorebord op gelijke hoogte brachten. Het veelbelovende talent Stefan Kiesling zorgde dat een goed opgezette aanval van Die Mannschaft werd beloond met een treffer.

Na rust werd de wedstrijd minder aantrekkelijk. De Haan wisselde bijna zijn hele team en liet onder meer Henrico Drost (SC Heerenveen), Ejero Elia (ADO Den Haag), Gianni Zuiverloon (SC Heerenveen), Tim Vincken (Feyenoord) en Fred Benson (Vitesse) invallen. Vincken werd in het begin van de tweede helft licht getoucheerd in de zestien en kreeg een strafschop, die Elia benutte.

Jong Oranje werd minder sterk en de Duitsers kregen uit enkele spelhervattingen en razendsnelle counters enkele kansen en verdienden een treffer. Deze kregen ze diep in blessuretijd toen Jeroen Drost de bal met de hand van de doellijn haalde en de Duiters daarmee een strafschop gaf. Trochowski stuitte op Vermeer, maar schoot in de rebound alsnog binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen