Noorse voetballer kan interlands vergeten na Russische transfer

6 september 2022, 09:31

Mathias Normann is niet meer welkom bij de nationale ploeg van Noorwegen. De middenvelder maakte deze zomer een transfer binnen Rusland en gooit daarmee zijn eigen glazen in. Bondscoach Stale Solbakken denkt er niet aan om de twaalfvoudig international nog op te roepen zolang hij daar blijft spelen.

De voetballer stond onder contract bij Rostov, maar speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Norwich City. Hij keerde na het seizoen terug in Rusland en maakt nu een binnenlandse transfer naar Dynamo Moskou. "Ik heb hem verteld dat het gevolgen voor hem zou hebben als hij bij een Russische club zou tekenen. In de afgelopen 24 uur kreeg hij een kans om zijn besluit te heroverwegen. Ik vind dit een totaal verkeerde keuze", vertelt de bondscoach in gesprek met Norsk Rikskringkasting.

"We gaan zien of Mathias ooit terugkeert bij de nationale ploeg. Misschien als hij andere denkbeelden krijgt, maar op dit moment is het uitgesloten", besluit Solbakken, die steun krijgt van de nationale voetbalbond. 'In principe is het niet onze taak om iets te zeggen over de clubkeuze van een speler, maar we bevinden ons in een buitengewone situatie. Het hele Europese voetbal is het er over eens dat er druk uitgeoefend moet worden op Rusland als oorlogvoerende partij.'

Normann speelde in maart voorlopig zijn laatste wedstrijden in het shirt van zijn geboorteland. In de kwalificatiepoule voor het wereldkampioenschap in Qatar deed hij twee keer mee tegen Nederland. De Noorse ploeg werd uiteindelijk derde in de groep en gaat dus niet naar het mondiale eindtoernooi.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen