Negatieve hoofdrol voor De Ligt: Bayern verliest opnieuw punten

10 september 2022, 17:29   Bijgewerkt: 10 september 2022, 18:13

Matthijs de Ligt heeft een vervelende middag achter de rug. Bayern München stevende in de thuiswedstrijd tegen Vfb Stuttgart af op een 2-1 overwinning, maar een overtreding van De Ligt bood de bezoekers in de absolute slotfase de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Die liet Serhou Guirassy niet liggen: 2-2. 

Bayern München-trainer Julian Nagelsmann wijzigde zijn basiself op meerdere posities ten opzichte van het bezoek aan Inter eerder deze week. De Duitse grootmacht neemt het dinsdagavond immers op tegen FC Barcelona. Naast De Ligt had ook Noussair Mazraoui een basisplaats. Daarmee verscheen de van Ajax overgekomen verdediger voor het eerst dit seizoen aan de aftrap van een competitieduel. Mazraoui was direct belangrijk voor Bayern: hij gaf in de tweede helft de assist voor de 2-1 van Jamal Musiala. Matthys Tel (Bayern) en Chris Führich hadden na 57 minuten voor een 1-1 tussenstand gezorgd. 

Musiala leek Bayern München lang de overwinning te bezorgen, maar in de blessuretijd ging het toch nog mis. De Ligt stapte te laat in en raakte Guirassy op zijn enkel. De scheidsrechter besloot na ingrijpen van de VAR een strafschop te geven aan de bezoekers. Guirassy zelf nam plaats achter de bal en joeg 'm onberispelijk tegen de touwen. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-2. Het is alweer het derde puntenverlies op een rij voor Bayern München, dat na zes wedstrijden op twaalf punten staat. 

Revanche

Het was aan Borussia Dortmund om te profiteren van het puntenverlies van Bayern, maar de nummer twee van het afgelopen seizoen leed een pijnlijke nederlaag tegen RB Leipzig: 3-0. Marco Rose beleefde daarmee juist een geweldige middag. Rose stond vorig seizoen nog aan het roer bij Borussia Dortmund, maar werd wegens teleurstellende resultaten in mei op straat gezet. De Duitse oefenmeester begon van de week aan een nieuwe klus in de Bundesliga. Hij is in Leipzig de opvolger van de ontslagen Domenico Tedesco. Rose was bij zijn debuut dus te sterk voor zijn oude werkgever. Iets met wraak...

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Roope
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb de beelden even bekeken. Was weinig aan te doen. De Ligt ging duidelijk voor de bal. Die beweging kon hij niet meer stoppen, maar ook Guirassy niet, want ze komen gewoon samen op hetzelfde moment, net nadat de bal al weg is. De Ligt raakt hem ook nog eens heel licht. Trekt zijn been meteen weg. Scheids kan hem geven, maar VAR zou toch beter moeten weten. Zeg het maar...

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Whaha niet iets wat hem voor het eerst gebeurd.Heeft absoluut niet het gewenste niveau.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen