Geen terugkoop-clausule in contract PSV-talent Xavi Simons

15 september 2022, 16:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Afgelopen zomer stuntte PSV door het grote talent Xavi Simons (19) transfervrij van Paris Saint-Germain aan te trekken. De aanvallende middenvelder ligt volgens de Eindhovenaren tot 2027 vast in Eindhoven, maar al snel kwamen er verhalen uit Frankrijk dat er een terugkoop clausule in het contract van de Nederlander zitten. Volgens PSV-clubwatcher Marco Timmer klopt hier echter niks van, want in de podcast #DoneDeal was de analist glashelder over de situatie van Simons.

"Bij PSV zijn ze daar heel stellig in: er ligt geen clausule voor PSG dat ze hem terug kunnen kopen. Hij is transfervrij gekomen, maar in Frankrijk beweren mensen die het kunnen weten, dat ze nog wel grip hebben op Simons." De middenvelder kwam vertrok in de zomer van 2019 van FC Barcelona naar PSG en speelde daar afgelopen seizoen zeven wedstrijden voor de hoofdmacht, maar wist nog geen basisplaats te bemachtigen.

Daarom besloot Simons afgelopen zomer zijn geluk in de Eredivisie te beproeven via een transfer naar PSV.

Gedurende zijn eerste weken in Eindhoven liet Simons meteen zijn kwaliteiten zien. In zijn eerste vier wedstrijden was het talent goed voor zes doelpunten en twee assists, waarmee hij al snel een basisplaats afdwong onder trainer Ruud van Nistelrooij. Bij PSV heerst dan ook de hoop dat zij Simons lang bij de selectie kunnen houden, terwijl de geruchten over een clausule voor PSG nog rond gaan.

Hele goede deal

"Bij PSV zeggen ze: 'Wat een onzin, dat is helemaal niet waar'", aldus de journalist. Wel gaf Timmer aan dat hij zelf vanuit de club weinig duidelijkheid heeft gekregen. "Ik krijg daar toch niet helemaal mijn vinger achter. Laten we John de Jong (technisch directeur, red.) maar op zijn blauwe ogen geloven. Dan heeft PSV gewoon een hele goede deal gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen