De Jong niet weg om Gakpo, Arnesen geen kandidaat bij PSV

17 september 2022, 16:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het vertrek van John de Jong bij PSV was niet het gevolg van het uitblijven van een transfer van Cody Gakpo. Dat bezweert Marcel Brands in gesprek met Voetbal International. Het opzeggen van het vertrouwen in de vertrokken directeur voetbalzaken zou het gevolg zijn van ontevredenheid bij de Raad van Commissarissen "over een langere periode", zegt Brands tegen het weekblad.

De algemeen directeur stelt zelfs dat de RvC ook niet wilde dat Gakpo deze zomer vertrok uit Eindhoven. Althans, niet tegen de biedingen die de club binnenkreeg. "Met de hand op mijn hart kan ik zeggen dat er geen bod op Cody is geweest waar de directie of de rvc tegen heeft gezegd: dit moeten wij doen", zegt Brands daarover. Gakpo had tegen het juiste bod wel degelijk mogen vertrekken, gaat hij verder: "Wel hebben we gesteld dat als er bepaalde biedingen zouden komen, dat we moesten verkopen. Niet alleen vanuit financieel oogpunt, maar ook omdat er voor mijn tijd afspraken zijn gemaakt met het kamp Gakpo."

Arnesen niet in beeld

De algemeen directeur neemt zolang er geen opvolger voor De Jong is aangesteld zelf diens taken waar. Dat zou geen probleem moeten zijn, aangezien Brands in het verleden dezelfde positie bekleedde bij de Eindhovenaren. Frank Arnesen, in veel media genoemd als mogelijke opvolger van De Jong, is echter niet in beeld voor de functie. "Nee, dat is hij niet. Ik wil de gemiddelde leeftijd wel wat lager houden", bezweert Brands.

Het vertrek van De Jong zit Brands duidelijk niet lekker. "Dit is niet prettig natuurlijk. Toen ik half mei begon, had ik me dit niet voorgesteld", zegt Brands met een licht gevoel voor understatement. Hun onderlinge verstandhouding en werkrelatie was dan ook goed. "Toen ik terugkwam, kreeg ik de vraag of ik met John wilde werken. Ik heb geen problemen met John, maar de vraag was of hij onder mij als algemeen directeur wilde werken. Hij is in Engeland geweest, maar als die twijfel er al was, dan was die snel weg. Vanaf dag één is er geen issue geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen