Malacia blikt terug op transfer, anekdote over trainen met Antony

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 september 2022 – Tyrell Malacia maakte deze zomer een grote stap door Feyenoord te verruilen voor Manchester United. Toch bleek hij deze stap aan te kunnen. Hij veroverde al snel een basisplaats en dwong ook wederom een plek in de Oranje-selectie af.

Malacia blikt terug op transfer, anekdote over trainen met Antony

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik heb de verhalen vooraf natuurlijk ook gehoord en gelezen", doelde Malacia in gesprek met Voetbal International op de twijfels over zijn overstap. "United? Misschien wel de bank. En wat voor consequenties zou het dan hebben voor Oranje? In Engeland gold ik ook niet als de grootste aankoop. Ik heb me er niet door van de wijs laten brengen. En het is niet zo dat het bij Feyenoord allemaal makkelijk ging. Ups en downs, mooie momenten, teleurstellingen in je privéleven, zware blessures... Die vormen je wel, zodat je uiteindelijk leert om te gaan met tegenslagen."

Over de stap naar United hoefde Malacia niet lang na te denken. Wel moest hij het Olympique Lyonnais van Peter Bosz er op het laatste moment voor afzeggen. "Ik heb Peter Bosz nooit meer gesproken. Maar het is gebeurd zoals het is gebeurd. Mijn droom was altijd al de Premier League." Toch leek hij Feyenoord een jaar eerder al in te ruilen voor Club Brugge, een stap die hij zelf graag wilde maken. "Dat ging niet door en daar heb ik me bij neergelegd. Maar thuis zei ik wel tegen mijn familie en vrienden: 'na dit seizoen ben ik weg bij Feyenoord'. Je zou nu kunnen zeggen dat het goed is dat ik toen niet naar Brugge ben gegaan. Ik geloof ook dat alles in het leven met een reden gebeurt."

Antony
Bij United is Malacia nu ploeggenoot van ex-Ajacied Antony, de speler met wie hij in de Eredivisie juist de meest interessante duels uitvocht. Lachend vertelde de linksback hoe Erik ten Hag de twee tijdens een van de eerste trainingen extra in de gaten hield en ook moest toespreken. 'Hey, doen jullie even rustig met z'n tweeën?', citeerde Malacia zijn trainer. 

Zie ook: Malacia geniet van Premier League: "Elke week een finale"

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd