Vormgever Frenkie de Jong maakt indruk bij Oranje: "Onmisbaar"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 september 2022 – Het Nederlands elftal kan niet meer zonder Frenkie de Jong. De middenvelder viel na een helft tegen Polen uit met een blessure en sindsdien maakte Oranje een veel mindere indruk aan de bal. "Frenkie de Jong gaat alles spelen en van alle spelers uit Oranje is hij onmisbaar", stelt journalist Sjoerd Mossou.

Vormgever Frenkie de Jong maakt indruk bij Oranje: "Onmisbaar"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat stelt hij in de podcast van het Algemeen Dagblad. "De Jong voegt zoveel verrassing toe aan het spel. Dus die moet heel blijven op het WK", aldus de journalist. "Memphis heb je er voorin ook graag bij vanwege zijn individuele kwaliteiten, maar verder is iedereen wel vervangbaar."

In De Telegraaf komt oud-international Ruud Gullit tot dezelfde conclusie. 'De Jong blijft de belangrijkste vormgever bij Oranje. Omdat Van Gaal geen tweede De Jong voor handen heeft, zullen de WK-tegenstanders na het bestuderen van Polen-Nederland ongetwijfeld een mannetje opofferen aan Frenkie', schreef hij in zijn column. 'Alleen weet Oranje na het spelen tegen België met een paar topspelers in het elftal dat het op de nul kan spelen.'

Lees ook: Van Basten zet Bijlow in ideale Oranje-elf, géén Blind

En dat is een kracht, vindt Gullit. 'Wat mij het meeste beviel aan Nederland-België was dat Oranje niet goed voor de dag kwam, maar desondanks achterin geen doelpunt weggaf. Dat is weleens anders geweest. Het was een geluk bij een ongeluk om dat te constateren bij de afwezigheid van Depay en vooral Frenkie de Jong', aldus Gullit. 'Dan geeft het een ploeg vertrouwen als je geen tegendoelpunten incasseert.'


  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd