'Verzoening tussen Frenkie de Jong en FC Barcelona'

27 september 2022, 13:29   Bijgewerkt: 27 september 2022, 13:35

Frenkie de Jong gaat mogelijk al sneller om tafel met FC Barcelona over een nieuw contract dan gedacht. Eerder kwam naar buiten dat de Nederlander na dit seizoen gaat praten met de Catalaanse grootmacht, maar volgens AS is dat mogelijk al eerder het geval en gaan de gesprekken nog voor het WK in Qatar los.

Na een 'vulkanische zomer' merkt het Spaanse medium op dat Frenkie en zijn zaakwaarnemer binnenkort om tafel zitten met de clubleiding van FC Barcelona. 'Na een zomer van spanningen tussen Frenkie de Jong en FC Barcelona, ??lijkt het erop dat de wateren weer rustig zijn en dat de Nederlandse middenvelder en de club weer dichterbij een overeenkomst komen', schrijft AS.

Volgens de ochtendkrant moet FC Barcelona ondanks de winst die het boekte de enorme loonsom nog altijd op korte termijn verlagen. 'De Jong en FC Barcelona beschouwen het hoofdstuk van de vorige zomer als afgesloten. De poging om te onderhandelingen op een nieuw contract liep toen op niets uit', haalt AS in herinnering. Daardoor mocht De Jong vertrekken, maar de Nederlander wilde niet weg en wees alle aanbiedingen af. 

Lees ook: 'Wapenstilstand' tussen Frenkie de Jong en FC Barcelona

Omdat De Jong heeft besloten dat hij langer bij FC Barcelona wil blijven, zou hij anders dan in de zomer wel bereid zijn om salaris in te leveren. Dit seizoen kost de oud-Ajacied in totaal 42 miljoen aan loonkosten én afschrijving. Zijn huidige jaarloon is 18 miljoen euro, maar dat loopt op tot 24 miljoen aan het einde van het contract in 2026.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen