Politiek gevoelige statements in de voetballerij

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 september 2022 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 29 september. 

Politiek gevoelige statements in de voetballerij

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Feyenoord's Jahanbakhsh zet interlandloopbaan op het spel met social post
Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh heeft zich hardop uitgesproken over de vrouwenrechten in zijn thuisland. In een post op Instagram heeft hij zijn steun betuigd aan vrouwen die in opstand zijn gekomen tegen de verplichting om hun hoofd te bedekken. Ali Karimi, oud-international van Iran, werd om die reden zelfs vervolgd.

Denen maken statement met WK-shirt, organisatie reageert
Denemarken heeft het tenue waarmee het op het WK in Qatar gaat aantreden gepresenteerd. Met de tricots wil de Deense bond een duidelijk statement maken over het toernooi en de controverses waarmee de organisatie omgeven is. Zowel de rode thuisshirts, de witte uitshirts als het volledig zwarte derde tenue is namelijk effen van kleur.

Conte woedend na incident: "Levenslang stadionverbod"
Tottenham Hotspur-trainer Antonio Conte wil dat er harder wordt opgetreden tegen racisme in het voetbal. In aanloop naar de Londense derby tegen Arsenal ging de Italiaanse oefenmeester dieper in op het bizarre incident met Richarlison gedurende de interlandperiode.

Poetin roept oud-international (37) op voor militaire dienst
Opmerkelijk nieuws uit Rusland. Oud-international Diniyar Bilyaletdinov (37) zou namelijk zijn opgeroepen voor het Russische leger dat momenteel in oorlog is met buurland Oekraïne. Toch is het niet zeker dat hij daadwerkelijk deel zou hoeven nemen aan de gevechten die gaande zijn. 

Opnieuw aangifte tegen Derksen na verspreking: "Voor de bühne"
De voormalig hoofd-redacteur van Voetbal International Johan Derksen ging in het programma Vandaag Inside dieper in op de aangifte tegen hem namens politicus Thierry Baudet.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022