'Wiegman zou uitstekende keuze zijn als opvolger Southgate'

30 september 2022, 13:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel Gareth Southgate in het verleden met het behalen van onder meer een EK-finale en een halve finale op het WK zeer succesvol was met Engeland, verwacht The Athletic dat de Engelse bond na het WK in Qatar op zoek kan naar een nieuwe keuzeheer. Sarina Wiegman (52), momenteel succesvol als bondscoach van de Engelse vrouwen, zou weleens de beste keuze kunnen zijn volgens het medium.

Het contract met Southgate loopt pas na het EK van 2024 af, maar dat doet er ook in zijn eigen ogen niet veel toe. "Contracten zijn irrelevant in het voetbal", sprak Southgate eerder deze week. "Als de resultaten uitblijven, moet je accepteren dat het tijd is uit elkaar te gaan." De Engelse ploeg scoort de laatste tijd slecht onder Southgate. In de Nations League degradeerde de ploeg naar het tweede niveau, en het elftal wist bijna 500 minuten lang geen doelpunt uit open veldspel te produceren.

Het zou de weg plaveien voor een verrassende aanstelling van Wiegman. Bij de bookmakers zijn Graham Potter en Eddie Howe favoriet, maar beiden zitten bij respectievelijk Chelsea en Newcastle United pas net op hun positie en lijken niet beschikbaar. Verder zouden Frank Lampard en Steven Gerrard zich nog niet voldoende bewezen hebben. Ook een aanstelling van kandidaten als Mauricio Pochettino, Brendan Rodgers of Thomas Tuchel lijkt volgens The Athletic niet waarschijnlijk.

Perfect gekwalificeerd

Wiegman wordt omschreven als 'perfect gekwalificeerd' voor de baan. 'Haar CV laat meer relevantie presataties zien dan dat van elke andere potentiële kandidaat', vervolgt het artikel. De oud-bondscoach van de Oranjedames blinkt in de ogen van de schrijvers uit in een specifiek onderdeel van het coachingsvak. 'Ze heeft bewezen wedstrijden met wisselingen perfect naar haar hand te kunnen zetten, terwijl Southgate daarmee worstelde tegen Kroatië in 2018 en Italië in 2021." Er kleeft echter wel een minpunt aan Wiegman: 'Haar gebrek aan ervaring met een mannelijke spelersgroep kan een issue zijn, maar dat is dan ook echt het enige', geeft het artikel aan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kansloos. Macho voetballers die iets aan moeten nemen van hun oma. Wordt erg ongemakkelijk. Tja, niet alles is woke waardig :)

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zal wel weer oudewets zijn wat ik zeg. Maar je kunt wel alles willen en alles door elkaar gooien . Maar je moet gewoon mensen ergens neer zetten op basis van kwaliteit. En niet omdat we een keer een vrouw willen ,lbthabcdefgher ,of iemand met een andere huidskleur Wiegman is een goeie vrouwencoach . Maar mannen voetbal is totaal anders . Als ze al coach was bij een mannen team was het een ander verhaal geweest maar dat is ze niet Ik wil ook nog wel zien hoeveel crediet ze heeft als het minder gaat ,bij al die moderne lui die dit bedenken en steunen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen