'Feyenoord dicht bij deal met nieuwe hoofd- én kledingsponsor'

7 oktober 2022, 14:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord speelt dit seizoen in Adidas-shirts, met Europarcs daarop als hoofdsponsor. Na dit seizoen zullen beide merken echter verdwijnen, omdat de contracten af gaan lopen. Het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl weet te melden dat de Rotterdamse club inmiddels dicht bij een overeenkomst is met zowel een nieuwe hoofdsponsor als kledingleverancier.

Als nieuwe hoofdsponsor noemt de site het bedrijf DP (Dubai Ports) World. Dat is een staatshavenbedrijf uit Dubai, vallend onder de Verenigde Arabische Emiraten. DP World is nu al een van de grootste beheerders van containerterminals ter wereld, maar wil verder groeien in Europa. Een sponsordeal met de grootste club van één van de grootste havens van Europa zou prima in die strategie passen.

Ook aan de deal met het Duitse Adidas komt na negen jaar een einde. Volgens 1908.nl is het Britse merk Castore de beoogde opvolger als kledingsponsor. In Engeland is Castore al verantwoordelijk voor de tenues van onder meer Newcastle United, Aston Villa en Wolverhampton Wanderers, terwijl ook het Duitse Bayer Leverkusen in Castore-shirts speelt. De deal zou Feyenoord zo'n acht miljoen euro per jaar op gaan leveren, en zal lopen tot 2029. De Britten zouden al drie tenues in voorbereiding hebben, die door de website zijn ingezien maar 'Om Feyenoord niet dwars te zitten , wil deze site pas later berichtgeving doen over de kleurstellingen van de tricots'.

Vierde tenue

Wel wil de website de fans geruststellen: 'Er zit een -voor veel supporters- wenselijk tenue tussen. Mogelijk wordt er zelfs nog een vierde tenue bij geproduceerd, wordt verderop vermeld. Dat zou wel afhankelijk zijn van het behalen van Europees voetbal, maar dat lukt de Rotterdammers eigenlijk elk seizoen wel. In het seizoen 2011-2012 ontbrak Feyenoord voor het laatst in Europa, omdat het een jaar eerder onder Mario Been slechts als tiende was geëindigd in de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij is die kleding sponser al lang rond

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen