Vrees PSV-fans komt uit: PSG-clausule tussen PSV en Simons

10 oktober 2022, 13:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV verbaasde afgelopen transferzomer vriend en vijand door Xavi Simons over te nemen van Paris Saint-Germain. Waar de aanvallende middenvelder in eerste instantie op huurbasis op weg leek naar Eindhoven, zette hij uiteindelijk zijn handtekening onder een meerjarig contract. Daarin is een clausule opgenomen waarmee Simons op de een of andere manier kan terugkeren naar de Franse grootmacht.

PSV is er alles aan gelegen om dit seizoen voor het eerst sinds 2018 landskampioen te worden. De Eindhovenaren lieten er op de transfermarkt dan ook geen gras over groeien en hadden al in een vroeg stadium de smaak te pakken. Ki-Jana Hoever werd gehuurd van Wolverhampton Wanderers, Luuk de Jong keerde na drie jaar terug, Guus Til kwam over van Spartak Moskou en Simons dus van PSG. De komst van Simons maakte indruk, maar riep tegelijkertijd veel vragen op. Franse media kwamen immers al snel met het nieuws dat er sprake was van een clausule. In welke vorm werd niet duidelijk, maar de PSV-supporters waren er niet gerust op.

Hun vrees komt nu uit. Algemeen directeur vertelde maandagochtend tijdens de bekendmaking van de cijfers over het boekjaar 2021/2022 dat er een clausule bestaat tussen PSV en Simons over een eventuele terugkeer naar PSG. 'Simons heeft in zijn PSV-contract een clausule opgenomen waarin staat voor welke voorwaarden hij weer naar PSG kan, waarbij wel duidelijk is dat PSV er in financieel opzicht flink op vooruit zou gaan', schrijft Voetbal International. Welke voorwaarden dat zijn, daarover wilde Brands geen uitspraken doen. Marco Timmers van VI meldde dat er van een terugkoopoptie geen sprake is.

Maar volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad geldt voor PSG 'een gelimiteerde transfersom van naar schatting zo'n 10-12 miljoen euro om Simons komende zomer terug te kopen'. De clausule geldt overigens alleen voor de Franse grootmacht. Elke andere club zal 'gewoon' de hoofdprijs moeten betalen. PSV denkt er echter helemaal niet aan om Simons na dit seizoen te laten gaan. De Eindhovenaren hebben volgens Elfrink goede hoop dat de aanvallende middenvelder ook volgend seizoen nog in het Philips Stadion actief is. 

Aanwinst

De komst van Simons heeft uitstekend uitgepakt voor PSV. De aanvallende middenvelder moest het in eerste instantie nog doen met een reserverol, maar hij is inmiddels niet meer weg te denken uit de ploeg van Ruud van Nistelrooij. Simons kwam vooralsnog veertien keer in actie voor PSV en was al goed voor acht doelpunten en vier assists. Hij werd in de tussentijd ook voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje, waarvoor hij vorige maand tweemaal in actie kwam. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Los van het feit dat er dus wel een deal is, PSV heeft goede zaken gedaan om hem transfervrij te halen.

LM89JWZ
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beetje bij beetje wordt steeds duidelijker waarom John de Jong op straat is gezet.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Bij PSV zijn ze daar heel stellig in: er ligt geen clausule voor PSG dat ze hem terug kunnen kopen. Hij is transfervrij gekomen, maar in Frankrijk beweren mensen die het kunnen weten, dat ze nog wel grip hebben op Simons." "Bij PSV zeggen ze: "Wat een onzin, dat is helemaal niet waar"". Wel gaf Timmer aan dat hij zelf vanuit de club weinig duidelijkheid heeft gekregen. "Ik krijg daar toch niet helemaal mijn vinger achter. Laten we John de Jong (technisch directeur, red.) maar op zijn blauwe ogen geloven. Dan heeft PSV gewoon een hele goede deal gedaan."

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen