ED meldt 'belangrijk detail' in veelbesproken clausule Simons

12 oktober 2022, 09:33

Paris Saint-Germain kan alleen komende zomer gebruikmaken van de clausule in het contract van Xavi Simons. Deze week werd bekend dat de Franse topclub het verkochte toptalent voor een gelimiteerde transfersom van tussen de 10 en 12 miljoen euro kon terughalen, maar die optie vervalt na dit seizoen.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. PSV heeft de transferrechten van de middenvelder daardoor na dit seizoen definitief in handen. Komende zomer kan PSG een poging wagen om de negentienjarige middenvelder terug te halen naar de topclub. Belangrijk daarbij is dat Simons daar zelf over kan beslissen. De clausule verplicht hem niet om terug te keren.

Simons staat tot medio 2027 onder contract bij de Eindhovense topclub, waar Simons al snel vaste waarde is geworden. PSV vreest dan ook niet dat de aanvallende middenvelder komende zomer al na één seizoen de deur achter zich dicht trekt. Dat heeft te maken met de grote kans op speeltijd die de middenvelder bij de Eindhovenaren heeft.

Simons is ijzersterk begonnen aan zijn avontuur in de Eredivisie, waar hij negen wedstrijden nodig had voor zes doelpunten en vier assists. In de Europa League staat zijn teller op één treffer.

Lees ook: Mislopen Champions League laat sporen na bij PSV: "Zoveel druk"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen