Simons bevestigt PSG-clausule maar verwacht bij PSV te blijven

15 oktober 2022, 00:11

Gisteren ging het gerucht al, maar vandaag bevestigde hij het zelf: in het contract van Xavi Simons bij PSV is een speciale Paris Saint-Germain-clausule opgenomen. De negentienjarige middenvelder tekende afgelopen zomer in Eindhoven een vijfjarig contract, maar liet daar dus een achterdeurtje naar zijn vorige club in opnemen.

"Het is waar dat ik een clausule heb, maar dat is tussen mij en PSV en dus niet met PSG", zegt Simons tegenover het clubkanaal van PSV. Over de hoogte van het bedrag doet hij geen uitspraken, maar bronnen rond de club melden dat de Parijzenaars tussen de tien en twaalf miljoen euro zouden moeten overmaken naar Eindhoven om Simons komende zomer terug te halen.

Simons zelf lijkt echter niet van plan PSV na één seizoen alweer de rug toe te keren: "Eerlijk gezegd zit het niet in mijn hoofd om weer te bewegen", zegt hij. "Ik ben hier gesetteld, voel me goed en dat kan je denk ik ook zien op het veld." De middenvelder benadrukt verder dat als PSG gebruik wil maken van de clausule, hijzelf nog altijd het laatste woord heeft: "Ik ben niets verplicht en nogmaals, ik denk er nu niet aan om weg te gaan."

Belangrijke speler

Sneller dan somimgen hadden verwacht ontwikkelde Simons zich in Eindhoven tot een belangrijke speler in het elftal van Ruud van Nistelrooij. In de Eredivisie was hij in negen duels al goed voor zes treffers, en gaf hij bovendien vier assists. In het uitduel tegen FC Zürich van vorige week (1-5 winst) maakte hij bovendien zijn eerste treffer in de Europa League. Eerder vandaag werd bekend dat Simons niet langer in de running is om Pedri op te volgen als winnaar van de Golden Boy Award.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen