'Barcelona stelt Frenkie én Busquets op in kraker tegen Bayern'

26 oktober 2022, 14:09

De Spaanse krant AS heeft de vermoedelijke opstelling van FC Barcelona voor het Champions League-duel tegen Bayern München vrijgegeven. Net als in het gewonnen competitieduel van afgelopen zondag tegen Athletic Bilbao (4-0) verwacht de krant dat Frenkie de Jong naast Sergio Busquets en Gavi op het middenveld mag starten.

De club verwacht daarnaast dat ook Pedri een basisplaats krijgt. Hij zou op papier linksbuiten staan, maar omdat de jonge Spanjaard meer een middenvelder is lijkt het erop dat Xavi zijn elftal in een verkapt 4-4-2-systeem zou gaan laten spelen tegen Der Rekordmeister. Verder verwacht AS dat Xavi achterin nog een wissel toe zal passen ten opzichte van het competitieduel van afgelopen weekend.

Sergi Roberto was tegen Bilbao nog verantwoordelijk voor de 2-0 van de Catalanen, maar viel later in de wedstrijd uit met een schouderblessure. Hij zal naar verwachting op de rechtsbackpositie worden vervangen door Hector Bellerin. De oud-speler van Arsenal was in september en oktober ook lang uitgeschakeld met een spierblessure, maar maakte vorig weekend tegen Villarreal (3-0) zijn rentree.

Net als Ajax, dat eveneens vanavond voor zijn laatste kans op Champions League-overwintering gaat, heeft Barcelona een wonder nodig om de groepsfase van het miljoenenbal nog te overleven. Met drie punten achterstand op Inter moet het sowieso winnen van Bayern om uitzicht te houden op een plaats bij de laatste zestien. Omdat de Italianen ook een beter onderling resultaat kunnen overleggen dan Barcelona, moet Inter daarnaast nog punten laten liggen in één van de resterende groepsduels om een vervolg in de Champions League mogelijk te maken.

Vermoedelijke opstelling Barcelona: Ter Stegen; Bellerin, Koundé, Christensen, Alba; Busquets, De Jong, Gavi; Dembélé, Lewandowski, Pedri

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen