'AZ moet opletten: Lazio toont interesse in sterkhouder'

27 oktober 2022, 14:44

De knappe prestaties van Milos Kerkez bij AZ dit seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven. Volgens transferjournalist Nicolò Schira heeft SS Lazio namelijk interesse in de komsten van de 18-jarige linksback. Aankomende winter zou Kerkez bij de Italiaanse subtopper aan kunnen sluiten.

Kerkez is afkomstig uit de jeugd van AC Milan en stapte op 16-jarige leeftijd over naar AZ. Nadat hij vorig seizoen tot vier optredens kwam in het eerste elftal van de Alkmaarders, beleefde Kerkez na het vetrek van Owen Wijndal zijn definitieve doorbraak op de linksback positie. Dit seizoen kwam Kerkez tot dusver tot 22 optredens in het shirt van AZ, waarin hij goed was voor twee doelpunten en zes assists. Met de Alkmaarders neemt Kerkez het vanavond op tegen Fc Vaduz in de vijfde speelronde van de Conference League.

Dankzij zijn prestaties bij AZ mocht Kerkez eerder dit seizoen ook zijn debuut maken voor de nationale ploeg van Hongarije. Op 23 september maakte hij de 90 minuten vol in de gewonnen wedstrijd tegen Duitsland (0-1), waarmee Kerkez zijn goede vorm doorzette. Technisch directeur Igli Tare zou daarom in Kerkez de ideale linksback zien om bij Lazio de concurrentie aan te gaan met Dimitrije Kamenovic, die momenteel bijna alles speelt. Kerkez staat bij AZ nog onder contract tot de zomer van 2026, waardoor de Alkmaarders een mooi bedrag aan hem over zouden kunnen houden.

Concurrentie met Feyenoord

Mocht Kerkez daadwerkelijk de overstap naar Lazio maken, dan komt hij bij een elftal in vorm terecht. Lazio presteert momenteel boven verwachting in de Serie A en bezet de derde plaats in de competitie, op vijf punten achterstand van koploper Napoli. In de Europa League begon Lazio uitstekend door Feyenoord met 4-2 te verstaan, maar sindsdien wist de ploeg van trainer Maurizio Sarri geen wedstrijd meer te winnen. Alle teams in groep F hebben tot dusver vijf punten weten te verzamelen, waardoor de terugwedstrijd in Rotterdam volgende week zomaar beslissend zou kunnen zijn voor beide teams.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen