'Onvermoeibare' Frenkie krijgt uitstekende boodschap bij Barcelona

30 oktober 2022, 08:52

Frenkie de Jong lijkt een definitieve basisplaats bij FC Barcelona weer te hebben veroverd. Was hij eerder nog het kind van de rekening van het middenveld met Sergio Busquets, Gavi en Pedri, stond hij zaterdagavond wederom negentig minuten op het veld als basisklant. De Spaanse media zijn het er daarom over eens: de oud-Ajacied heeft eindelijk het vertrouwen gekregen van Xavi.

Dat is een van conclusies die El Mundo Deportivo trekt. 'Hij is er eindelijk in geslaagd om het vertrouwen van Xavi voor zich te winnen', schrijft de ochtendkrant, die de middenvelder wederom als een van de twee beste spelers betitelde. 'Hij was een van de uitblinkers tijdens de moeizame overwinning in Mestella.' De andere was uiteraard matchwinner Robert Lewandowski met het winnende doelpunt.

De Jong begon het duel op de plek van Gavi, maar toen die alsnog het veld betrad voor Busquets, zakte de Jong een linie. AS ziet dat het gekregen vertrouwen van de technische staf helpt. 'Frenkie speelt met veel meer vrijheid dan in de duels ervoor en is meer overtuigd van zijn eigen kwaliteiten', vond het medium, dat wel zag dat De Jong net als veel van zijn ploeggenoten de openingen niet kon vinden tegen Valencia.

Lees ook: Frenkie na galavoorstelling opnieuw op favoriete positie bij Barça

Marca roemt de multi-inzetbaarheid van de 'onvermoeibare middenvelder', die wederom opviel. 'Al zijn dribbels zijn altijd horizontaal over het veld.' Dagblad SPORT geeft De Jong slechts een zes na zijn optreden. 'Verdedigend heeft zijn taken goed volbracht, maar aanvallend wordt er meer van hem gevraagd', luidde de kritiek aan het adres van de Nederlander. Volgens SPORT is de beste positie van De Jong die van controleur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen