'Barça heeft opvolger Xavi op het oog en wil shoppen in Engeland'

1 november 2022, 17:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavier Hernández blijft tumultueuze weken doormaken als trainer van FC Barcelona. Sinds de uitschakeling in de Champions League staat de positie van de Spaanse oefenmeester flink onder druk en inmiddels zou er zelfs rondgekeken worden naar mogelijke vervangers. Arsenal-trainer Mikel Arteta zou namelijk de topkandidaat zijn om het stokje van Xavi over te nemen, zo meldt het Engelse blad The Sun.

Barcelona eindigde dit seizoen als derde in groep C van de Champions League, achter Bayern München en Inter Milan. Door de uitschakeling in de Champions League zou Barcelona op zijn minst 20 miljoen euro aan inkomsten mislopen, wat Xavi niet in dank wordt afgenomen binnen de clubleiding. Hoewel de achterstand van Barça op koploper Real Madrid in La Liga slechts één punt bedraagt, heeft de clubleiding namelijk flinke investeringen gedaan in de selectie van Xavi, waardoor betere resultaten worden verwacht.

Xavi zelf lijkt zich bewust van de kritiek in de media, zo gaf hij aan na afloop van het CL-debacle. "Gezien de moeite die er door de club is gedaan en de selectie die wij hebben, moeten wij om de prijzen meedoen. Als we niet winnen, zoals de President (Joan Laporta, red.) zegt, zullen er gevolgen zijn en die beginnen bij mij." Toch weigert de Spanjaard de handdoek in de ring te gooien. "Als wij niet winnen, komt er een nieuwe trainer. Maar ik ga er alles aan doen zodat dit project gaat werken", aldus Xavi.

Arteta optie voor lange termijn

Voorlopig zou Xavi nog voldoende steun krijgen van de clubleiding om het seizoen af te maken bij Barcelona. Arteta zou als prioriteit voor de lange termijn worden beschouwd en kan het stokje alsnog overnemen, mocht zijn landgenoot niet goed genoeg presteren. Dat is goed nieuws voor Arsenal, want onder leiding van Arteta maakt de club een uitstekend seizoen door. The Gunners gaan momenteel met 31 punten aan leiding in de Premier League met een voorsprong van twee punten op achtervolger Manchester City en gaan tevens aan kop in groep A van de Europa League, waar PSV op twee punten volgt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoeveel je ook betekent hebt voor Barça. Voor de leiding ben je niks waard. Wat een bende

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

pudding club

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja en over een half jaar is Laporta weer klaar met Arteta en schopt hij hem er weer uit. Barcelona moet heel snel die semi crimineel buiten de deur zetten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen