'Dortmund bepaalt krankzinnige prijs: op twee na duurste transfer ooit'

2 november 2022, 16:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Geïnteresseerde clubs moeten komende zomer met een goedgevulde portemonnee afreizen naar Duitsland om Borussia Dortmund-revelatie Jude Bellingham in te lijven. De Duitse topclub heeft een maniakaal prijskaartje om de nek van de negentienjarige middenvelder gehangen.

Volgens BILD verlangt Borussia Dortmund komende zomer een transfersom van om en nabij de 150 miljoen euro voor de talentvolle middenvelder. Daarmee zou Bellingham de op twee na duurste speler ter wereld worden. Het record is nog altijd in handen van Neymar, die FC Barcelona in 2017 voor liefst 222 miljoen euro verruilde voor Paris Saint-Germain. Diezelfde club kocht Kylian Mbappé voor 180 miljoen euro van AS Monaco.

Over interesse hoeft Bellingham niet te klagen. De middenvelder staat op de verlanglijst van tal van Europese topclubs, waaronder Real Madrid, Liverpool en Manchester City. Ook het Manchester United van Erik ten Hag wordt genoemd als mogelijke vervolgbestemming. Liverpool lijkt momenteel de beste papieren te hebben voor zijn komst.

Bellingham, die een contract heeft tot 2025 in Dortmund, speelt sinds 2020 in Duitsland. Birmingham City verkocht het zeventienjarige talent destijds voor 25 miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen