Lof voor WK-kandidaat: "Hij heeft alle twijfels weggenomen"

7 november 2022, 08:16

Ibrahim Afellay is ervan overtuigd dat Xavi Simons mee moet naar het WK in Qatar. De jonge middenvelder behoort tot de 39-koppige voorselectie van Oranje en hoort volgens de oud-topmiddenvelder een definitieve uitnodiging te krijgen.

De negentienjarige middenvelder maakt dit seizoen furore in Eindhoven. "Hij is zonder verwachtingen naar PSV gekomen, daar zou hij rustig worden gebracht. Maar hij is eigenlijk geruisloos basisspeler geworden en nu al een van de sterkhouders van PSV", vertelt Afellay bij Studio Voetbal. "Dat vind ik bijzonder knap voor iemand die nauwelijks ervaring heeft."

Lees ook: PSV wint verhitte topper tegen Ajax en is de nieuwe koploper

Afellay denkt dan ook dat bondscoach Louis van Gaal er verstandig aan doet om de middenvelder op te nemen in zijn definitieve selectie voor het eindtoernooi in Qatar. "Als dit een examen was voor alle spelers die mogelijk met Oranje meegaan, dan heeft Xavi Simons alle twijfels weggenomen."

Ook Rafael van der Vaart was lyrisch over PSV'er. "Hij speelde écht goed vandaag. Niemand wist wat hij kon toen hij kwam. Ik dacht dat hij arrogant was, maar dat is helemaal niet zo. Het is echt een geweldig joch." PSV boekte uiteindelijk een knappe 1-2 overwinning in de Johan Cruijff Arena. Daarmee veroverde PSV de koppositie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen