Ajax spreekt zich in Zwitserland opnieuw uit tégen Super League

8 november 2022, 16:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op een bijeenkomst in het Zwitserse Nyon heeft Ajax zich opnieuw uitgesproken tegen de komst van een Europese Super League. De club werd tijdens een UEFA-overleg vertegenwoordigd door algemeen directeur Edwin van der Sar.

Behalve Ajax waren ook clubs als Anderlecht, Bayern München, Atlético Madrid en Benfica vertegenwoordigd tijdens het overleg, zo schrijft Voetbal International. De clubs spraken daar met onder meer UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin en de voorzitters van de Spaanse La Liga en de Italiaanse Serie A. Daarnaast schoven ook spelersvakbond FIFPRO en vertegenwoordigers van verschillende Europese supportersclub aan bij het overleg, waarvoor ook het bedrijf A22 Sports Management was uitgenodigd.

Dat bedrijf zou in Zwitersland spreken namens FC Barcelona, Real Madrid en Juventus, de enige drie clubs die nog altijd voor de komst van een Super League zijn. Maar tot 'verbazing' van de andere deelnemers ontkende A22 dat ter plaatse.

Lees ook'Ajax ontvangt uitnodiging om deel te nemen aan Super League'

Verzet

'De UEFA en alle deelnemende stakeholders hebben opnieuw unaniem het fundament waarop projecten als de ESL zijn gebouwd afgekeurd', zo verklaarde de voetbalbond na afloop van het gesprek. Ajax heeft zich sinds de eerste berichten over de komst van een nieuwe competitie altijd uitgesproken tegen de plannen. Ook de overgrote meerderheid van de clubs die het initiatief daartoe namen trok nadat de plannen op veel verzet stuitten hun deelname snel terug, op het genoemde drietal na.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen