Van de Ven speelt zich in de kijker: gaat hij naar Qatar of op vakantie?

9 november 2022, 12:55

Louis van Gaal maakt vrijdag zijn definitieve WK-selectie bekend. Het valt niet uit te sluiten dat Micky van de Ven een uitnodiging ontvangt om met Oranje deel te nemen aan het eindtoernooi in Qatar. De verdediger maakt dit seizoen indruk in de Bundesliga en had gisteravond een groot aandeel in de overwinning van zijn club VfL Wolfsburg op Borussia Dortmund.

Van Gaal maakte twee weken geleden zijn voorlopige selectie voor het WK in Qatar bekend. Daarop staan 39 namen. Van Gaal staat garant voor verrassingen en dat is in aanloop naar het eindtoernooi niet anders. Van de Ven is misschien wel de opvallendste naam in de voorlopige selectie. De verdediger maakte vorig jaar de overstap van FC Volendam naar VfL Wolfsburg. Na een lastig eerste seizoen is hij inmiddels zeker van zijn plek. Gisteravond maakte hij tegen Borussia Dortmund zijn eerste treffer van het seizoen. VfL Wolfsburg won uiteindelijk met 2-0. 

De week kan nóg mooier woorden voor Van de Ben. Vrijdag krijgt hij misschien wel te horen dat hij tot de definitieve WK-selectie van Oranje behoort. "Het is mooi dat ik bij de voorlopige selectie zit. Vrijdag moet ik maar kijken of ik naar het WK of op vakantie ga", zei hij na de wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Zijn treffer tegen de Duitse grootmacht was zelfs zijn eerste in de Bundesliga. "Mijn eerste Bundesliga-doelpunt, een overwinning en dat tegen Dortmund. Zeker niet slecht", hield hij zich bescheiden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen