SC Cambuur presenteert Sjors Ultee als opvolger Henk de Jong

11 november 2022, 10:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na het terugtreden van Henk de Jong, die wegens gezondheidsredenen zijn functie als trainer van SC Cambuur niet langer kon vervolgen, heeft de club vrijdag eindelijk diens opvolger gepresenteerd. Sjors Ultee tekent in Leeuwarden een contract voor anderhalf seizoen. 

De 35-jarige Ultee was dit seizoen de eerste trainer die in de Eredivisie werd ontslagen. Fortuna Sittard presenteerde hem de rekening voor de matige seizoensstart. Daarmee namen de Limburgers afscheid van de trainer die de club juist twee seizoenen knap in de Eredivisie had weten te houden.

In Leeuwarden neemt Ultee na de winterstop het stokje als hoofdtrainer over van Pascal Bosschaart. Die blijft mogelijk wel aan als assistent-trainer, een rol die hij ook onder De Jong vervulde. De club zou daarnaast ook in gesprek zijn met Rob Alflen, die bij Fortuna ook al assistent was van Ultee. Aankomende zondag zit Bosschaart voor het laatst als  eindverantwoordelijke op de bank, als Cambuur op bezoek gaat bij provinciegenoot SC Heerenveen.

Booy blij met akkoord

Foeke Booy, technisch manager van Cambuur, betreurt nog steeds het vertrek van De Jong, maar is blij dat er nu een nieuwe hoofdtrainer is aangetrokken. 'Noodgedwongen een trainer moeten vervangen midden in het seizoen is nooit leuk en al helemaal niet om deze reden', zegt hij op de website van de club. 'We moesten nu zoeken naar meer continuïteit, passend bij onze club en speelwijze en met Sjors hebben we dat gevonden', vervolgt Booy. 'Hij was beschikbaar, bereid om te luisteren en na meerdere goede gesprekken zijn we blij dat we tot een akkoord zijn gekomen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen