Schreuder in gesprek met Blind: "Stinkende best blijven doen"

12 november 2022, 19:20

Alfred Schreuder heeft de afgelopen weken meerdere gesprekken gevoerd met Daley Blind. De ervaren verdediger is bij Ajax niet langer zeker van een basisplaats en daar is veel om te doen. De trainer van de Amsterdammers gaf zaterdagavond kort uitleg over de situatie van Blind.

"Sinds dat hij gepasseerd is, hebben we twee keer met elkaar gesproken", vertelde Schreuder voor de camera van ESPN. "Daarvoor heeft hij alles gespeeld en nu maak ik de keuze voor Owen Wijndal. Ik vind dat hij dat verdiende. Daley heeft gewoon een contract en bij Ajax praat je niet over elf basisspelers. We hebben er altijd veel meer. Nu valt even de keuze op Owen. Iedere speler die niet speelt moet gewoon zijn stinkende best blijven doen."

Lees ook: Schreuder ontkent 'ruzie' met Blind: "Helemaal niet gevraagd"

Ajax kent een moeizame periode en dus is de achterban erg ontevreden. Een deel van de fans wil dan ook graag dat de club afscheid gaat nemen van Schreuder, die zelf rustig blijft. "Daar loop ik te lang voor mee, ik ben daar totaal niet mee bezig. Maar ik weet natuurlijk hoe die mechanismen werken. Ik ben bezig met de dingen die ik moet doen en dat is de spelers voorbereiden op wedstrijden. Dat is het enige wat ik in de hand heb."

Schreuder sprak met Oranje-afvallers

Ajax is met zeven internationals de hofleverancier van Oranje. Devyne Rensch en Brian Brobbey kregen echter te horen dat zij niet mee naar het WK in Qatar gaan. Schreuder vindt dat de jongelingen niet te lang moeten balen. "Ik heb ze gesproken toen ze dat bericht hadden gekregen. Natuurlijk waren ze teleurgesteld, maar daar moeten ze snel overheen. Ze moeten het als een compliment zijn dat ze in beeld zijn geweest. Nu is het karakter tonen en doorgaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop op goed nieuws voor maandag, dat die koekwaus ontslagen is ,die kan toch helemaal niet coachen, is Ajax onwaardig ,die man is een loser ,die houd van verliezen, daar rukt hij thuis hard af .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen