Vier trainers waar FC Groningen aan kan denken na ontslag Wormuth

14 november 2022, 22:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen moet op zoek naar een nieuwe coach. De nummer vijftien van de Eredivisie besloot maandagochtend te breken met hoofdtrainer Frank Wormuth, die er niet in slaagde om de Trots van het Noorden weg te houden uit de onderste regionen. FCUpdate.nl zet vijf mogelijke kandidaten op een rijtje die het stokje kunnen overnemen.

Dick Lukkien

Al jarenlang blinkt Dick Lukkien bij FC Emmen uit door stabiel te presteren en het maximale uit zijn spelersgroep te halen. Hoewel hij vorig jaar degradeerde uit de Eredivisie, behoort Lukkien verhoudingsgewijs misschien wel tot de beste trainers van Nederland. Afgelopen seizoen gidste hij FC Emmen terug naar het hoogste niveau. Een overstap naar de Euroborg zou een pikante zijn.

Joop Gall

Een clubicoon pur sang. Gall speelde in drie periodes liefst negen jaar voor Groningen en was er ook werkzaam als assistent. De laatste jaren stond Gall op eigen benen bij onder meer Go Ahead Eagles, FC Emmen en enkele clubs in Azië. Gall is momenteel clubloos, nadat hij vertrok bij het Indonesische PSM Makassar.

Lees ook: Wormuth haalt uit naar FC Groningen

Fred Grim

Grim presteerde uitstekend bij RKC, hield de Brabanders met goed voetbal in de Eredivisie en verdiende een overstap naar Willem II. Daar kwam de voormalig assistent van het Nederlands elftal niet uit de verf. Grim werd al snel ontslagen en is sindsdien werkloos. De 57-jarige oud-doelman van onder meer Ajax lijkt open te staan voor een nieuw avontuur.

Danny Buijs

Een zeer pikante naam. Buijs vertrok afgelopen zomer na vier jaar bij FC Groningen en koos voor een nieuwe klus bij KV Mechelen, waar hij al snel op straat werd gezet. Buijs werd nooit immens populair in het noorden, maar behoedde zijn ploeg wel steeds voor degradatie. Een terugkeer van Buijs lijkt niet voor de hand te liggen, maar zou gezien zijn sterke prestaties bij de club niet eens zo vreemd zijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen