Vrees voor ontslag van Schreuder bij Ajax: "Zwakste schakel"

15 november 2022, 07:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alfred Schreuder moet vrezen voor zijn baan bij Ajax. De oefenmeester van de Amsterdammers ligt onder vuur vanwege de slechte resultaten in de Eredivisie én Champions League. Aad de Mos denkt dat de regerend landskampioen binnenkort afscheid neemt en na het WK met een andere coach aan het restant van dit seizoen begint.

"Ikzelf zou Schreuder er niet uitgooien, maar ik vrees wel dat het gaat gebeuren", stelde de voormalig trainer in de show van Panenka. In de ogen van De Mos is de clubleiding eveneens schuldig aan de matige prestaties ("Ze hebben slecht ingekocht"), maar wordt de zwakste schakel geslachtofferd. "En hij is het meest kwetsbaar in het hele proces."

Dat het WK ditmaal voor de deur staat, is eveneens ongunstig. "Je hebt twee maanden om te bouwen aan een nieuw elftal. Bij FC Groningen is daarom de trainer ontslagen en sowieso in de hele voetbalwereld is dit wel het moment." Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou sluit zich aan bij die woorden. "Als je nu besluit te wachten, dan staat in januari de druk er alsnog compleet op. Nu is er de tijd voor."

Lees ook"Spelers en mensen bij Ajax schreeuwen om terugkeer Overmars"

Vertrouwen in Schreuder

Diens collega's bij De Telegraaf denken juist dat Schreuder het voordeel van de twijfel krijgt in Amsterdam. Al ligt dat niet meteen aan zijn eigen functioneren. "Het resultaat van PSV tegen AZ weegt daarbij ook zwaar mee, dat zorgt voor rust", denkt clubwatcher Mike Verweij in de podcast van de ochtendkrant. "Maar als je puur naar het eigen voetbal kijkt, dan is er heel veel aan de hand in Amsterdam."

Toch staat Ajax 'ondanks de grootste crisis in vijf jaar' nog boven PSV bij het ingaan van de winterstop en dat kan Schreuder weleens redden, denkt Verweij. "En men weet dat er na het vertrek van Erik ten Hag hele grote schoenen te vullen zijn. Bovendien voelt Ajax zich ook verantwoordelijk voor de selectie die Schreuder in de maag hebben gesplitst." Al is er ook binnen deze omstandigheden wel meer uit te halen voor de coach, denkt de journalist.

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor de selectie die in zijn maag is gesplitst? 1 linksbuiten voor meer dan 30 miljoen, 1 spits voor meer dan 15 miljoen, 1 verdediger voor meer dan 20 miljoen, 1 linksback van 10 miljoen, 1 rechtsback van 5 miljoen en 1 rechtsbuiten die gehuurd is voor 4 miljoen euro waar ze eigenlijk 20 miljoen voor wilde betalen. Met daarnaast alle internationals die er al waren. In zijn maag gesplitst.. hou op hoor.

TopCoach
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prima coach voor Heerenveen of Vitesse.. maar niet voor Ajax

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

MORGEN DEZE MAN ONTSLAAN WEG ER MEE

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De trainer gaat altijd als eerste de laan uit en in dit geval zou dat onjuist zijn. Schreuder is hier niet de schuldige, als je al iemand moet aanwijzen.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

WEG MET DEZE KNEUS

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen