Ajax ziet toekomst in Heitinga en verlengt contract tot 2025

16 november 2022, 17:43

John Heitinga heeft zijn contract als trainer van Jong Ajax verlengd tot medio 2025. Dat maakt de Amsterdamse club woensdag bekend. Heitinga wordt beloond voor de "ontwikkeling die hij de afgelopen jaren heeft laten zien", zo zegt technisch manager Gerry Hamstra. 

Heitinga staat sinds 2021 voor de groep bij het tweede team van Ajax, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. In zijn eerste seizoen eindigde hij als zevende in die competitie, en werd hij bovendien genomineerd voor de prijs van beste trainer in de Eerste Divisie. Hij reageert zelf verheugd op zijn nieuwe verbintenis, die met terugwerkende kracht is ingegaan op 1 juli 2022. "Deze verlenging maakt mij trots en bovendien ben ik blij met het vertrouwen dat de club daarmee in mij uitspreekt."

De voormalig verdediger is zich bewust van de dubbele verantwoordelijkheid die hij heeft: presteren in de competitie én spelers klaarstomen voor het eerste elftal. Dat laatste lukt zeker, aangezien sinds zijn aantreden inmiddels vijf spelers van Jong Ajax hun debuut in Ajax 1 hebben mogen maken. "Ik sta elke dag met veel plezier voor de groep talenten van Jong Ajax. Samen met mijn staf werken wij dagelijks aan het proces waarbij wij deze jonge voetballers klaarstomen voor het hoogste niveau", zegt Heitinga in de persverklaring die Ajax vanmiddag naar buiten bracht. 

Ook Gerry Hamstra, die als technisch manager verantwoordelijk is voor de verlenging, toont zich in het statement dat de club uitbracht verheugd over het langer aanblijven van Heitinga. "We zijn heel blij dat we John langer aan ons hebben kunnen binden." Hamstra roemt daarbij de verschillende kwaliteiten van de 39-jarige oefenmeester: "Naast een echte Ajacied is hij een trainer met veel tactisch én menselijk inzicht." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als die Schreuder maar niet opgenomen wordt in een psychiatrische inrichting, ik heb echt wel met hem te doen,ik hoop dat Koeman en hij weer verenigd kunnen worden, familie schijtbakke voetbal in Oranje

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In de toekomst wordt hij trainer van Ajax 1!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen