Neymar krijgt emotionele brief van Romário: 'Nu is het jouw beurt!'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 november 2022 – Neymar kan op het WK in Qatar de topscorer aller tijden van Brazilië worden en heeft voorafgaand aan zijn eerste wedstrijd steun gekregen uit onverwachte hoek. De vleugelspeler van Paris Saint-Germain kreeg als motivatie een brief van de Braziliaanse legende Romário. 'Nu is het jouw beurt, man! Ik vertrouw je. Of beter gezegd, Brazilië vertrouwt je', schrijft de oud-international.

Neymar krijgt emotionele brief van Romário: 'Nu is het jouw beurt!'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Romário weet als geen ander hoe het is om prijzen te pakken op een WK. De oud-speler van onder meer PSV en Barcelona werd in 1994 wereldkampioen met de Goddelijke Kanaries. 'Het Kleintje' was, tot de komst van Neymar, de nummer drie op de topscorerslijst aller tijden van Brazilië, achter oud-spitsen Ronaldo de Lima en Pelé.

'Het moment komt eraan, weet je? Datgene dat de jongens van de mannen scheidt. En ik weet dat je waarschijnlijk veel bullshit, veel kritiek en veel gezeur en gekreun hebt gehoord van mensen wiens werk het is om hun mening te geven over het leven en de carrière van iemand anders', schrijft Romário in de brief. Op de website The Players Tribune staat de lange boodschap aan de vleugelflitser. 'Iedereen weet dat je grootse dingen wilt doen en besluitvaardig bent op het veld. Je bent daar uniek', aldus Romário. 'Dat niemand meer dan jij verdient om dit zesde WK naar huis te halen. Moge onze hemelse Vader u zegenen in Qatar.'

Braziliaans topscorer
Inmiddels is Neymar zowel Ronaldo als Romário voorbij als topscorer aller tijden van Brazilië, en heeft hij het record van Pelé in het vizier. In 120 wedstrijden was de buitenspeler goed voor 75 doelpunten en daarmee is Neymar dicht bij het doelpuntenaantal van Pelé, die 77 keer doel trof. Donderdag spelen de Seleção hun openingswedstrijd op het WK tegen Servië.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd