Feyenoord
0 – 1
PSV
Go Ahead Eagles
1 – 0
NEC

Gelijkspel Oranje leidt tot negatief unicum voor gastland Qatar

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 november 2022 – Het spel hield bepaald niet over, maar door het gelijkspel van Oranje tegen Ecuador is de eerste beslissing in groep A wel gevallen. Qatar, dat eerder op de dag met 3-1 verloor van Senegal, kan namelijk niet meer doorstoten tot de achtste finale.

Gelijkspel Oranje leidt tot negatief unicum voor gastland Qatar

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

En dat is goed voor een negatief record. Qatar is namelijk nog puntloos, terwijl Nederland en Ecuador inmiddels vier punten hebben en daarmee aan de leiding gaan in de groep. Senegal volgt met drie punten op plaats drie. Omdat er nog maar één wedstrijd te spelen is, zit plaatsing voor de achtste finale er niet meer in voor de Qatari.

Nog nooit eerder in de WK-geschiedenis is het voorgekomen dat het gastland al na twee poule-wedstrijden uitgeschakeld was. Dat het niet doordringt tot de achtste finales is overigens vaker voorgekomen. Zuid-Afrika was in 2010 de laatste WK-organisator die al in de poulefase uit het toernooi vloog.

Na het verloren openingsduel met Senegal (2-0) hoopte de Spaanse Qatar-bondscoach Félix Sánchez het tij nog te kunnen keren, maar dat is vrijdag dus definitief niet gelukt. De vroege uitschakeling is een flinke tegenvaller voor Qatar, dat al jarenlang geïnvesteerd heeft in de ontwikkeling van de nationale ploeg met oog op het WK in eigen land.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd