Lof voor man of the match Ziyech: "Hij wil sterven voor het team"

27 november 2022, 19:40

Hakim Ziyech is na zijn glansrol tegen België verkozen tot man van de wedstrijd. De Marokkaanse spelmaker van Chelsea maakte veel indruk met zijn passes en bereidde op die manier ook de uiteindelijke 0-2 van Zakaria Aboukhlal voor. Ziyech kreeg na afloop veel lof van zijn bondscoach.

Bondscoach Walid Regragui was lyrisch over het optreden van de Marokkaanse linkspoot. "Hij is gewoon geweldig", zei hij na afloop in gesprek met de pers. "Veel mensen beschouwen hem als een moeilijke jongen, zeggen dat hij lastig te coachen is. Maar zo ervaar ik dat niet. Als je hem veel liefde en vertrouwen geeft, wil hij sterven voor het team."

Dat is precies wat Regragui naar eigen zeggen doet. "En hij betaalt mijn vertrouwen dubbel en dwars terug. Dat ze zeggen dat hij niets bijdraagt aan het team, klopt niet. Hij brengt juist heel veel vechtlust en spirit in het elftal. Ik ben blij met hem."

Ziyech behoorde maandenlang niet tot de Marokkaanse selectie. De spelmaker leefde lange tijd in onmin met de Bosnische bondscoach Vahid Halilhodzic, die onlangs werd ontslagen. Onder Regragui is Ziyech weer vaste waarde en belangrijk voor het land, dat dankzij de overwinning op de Belgen een plek in de achtste finale kan ruiken.

Lees ook: Marokko dompelt België in rouw

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen