Vrijwel unieke statistiek onderstreept favorietenstatus Brazilië

28 november 2022, 21:29

Brazilië verzekerde zich maandagavond van een plek in de achtste finales van het WK voetbal. De Goddelijke Kanaries worstelden lange tijd met Zwitserland, maar boekten uiteindelijk een 1-0 overwinning dankzij een fraaie goal van Casemiro. Voetballend wordt Brazilië vrijwel altijd geroemd, maar ook defensief heeft de ploeg van bondscoach Tite het uitstekend op orde.

Brazilië opende het WK met een zege op Servië en versloeg dus ook Zwitserland. Zeer opvallend: beide ploegen kregen het niet voor elkaar om een schot tussen de palen te lossen. Er is in de WK-historie slechts één ploeg die dat ook voor elkaar kreeg. Alleen Frankrijk slaagde er in 1998 in om in de eerste twee wedstrijden niet onder vuur te worden genomen.

Sinds 1966 kreeg geen ander team dat voor elkaar. Brazilië heeft defensief sowieso al maandenlang weinig problemen. In de laatste tien wedstrijden hielden de Goddelijke Kanaries liefst zeven keer het doel schoon. In die reeks vielen er slechts drie tegengoals.

Brazilië hoopt zich op 18 december tot wereldkampioen te kronen in Qatar. De recordwinnaar van de eindronde pakte de laatste titel in 2002. Samen met Argentinië is Brazilië de grootste favoriet.

Lees ook: Heerlijke goal helpt Brazilië aan ontsnapping

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen