Goed nieuws voor favoriet Brazilië: Neymar terug op trainingsveld

4 december 2022, 12:58

Brazilië kan mogelijk snel weer beschikken over Neymar. De groepswinnaar van Poule G moest het in de laatste twee wedstrijden stellen zonder de sterspeler, die er in het openingsduel tegen Servië (2-0) met een dikke enkel vanaf moest. Op een door de voetbalbond gedeelde video was echter te zien dat de aanvaller weer terug is op het trainingsveld.

De Braziliaanse voetbalbond CBF deelde op het eigen Twitterkanaal een ruim twee minuten durende video van de zaterdagtraining. Daarop is te zien hoe de selectie van bondscoach Tite zich voorbereidt op de achtste finale van komende maandag tegen Zuid-Korea. In de video zijn verschillende oefeningen te zien, maar valt vooral op hoe Neymar tegen het einde aan het afwerken is. Daarbij ziet het ernaar uit dat zijn herstel de goede kant op gaat.

Lees ook: Brazilië leeft tussen hoop en vrees: "We hebben nog wat tijd"

Ook (grotendeels) zonder Neymar eindigde Brazilië bovenaan in groep G, al klinkt wel de kritiek dat de ploeg de status van titelfavoriet met het vertoonde spel nog niet waarmaakt. Bovendien werd in de laatste groepswedstrijd - weliswaar met een B-ploeg - verrassend met 1-0 verloren van Kameroen. Overigens zijn de Brazilianen ook met Neymar nog niet op volle oorlogssterkte. Zo zijn ook de geblesseerde Danilo en Alex Sandro vermoedelijk nog niet klaar om te spelen. Voor Gabriel Jesus en Alex Telles zit het toernooi er door blessureleed al helemaal op. 

Mogelijke tegenstander Nederland

Mocht Brazilië de halve finale halen, dan zou het daarin Nederland kunnen treffen. Oranje verzekerde zich zondag al van een plek in de kwartfinale na een 3-1 zege op de Verenigde Staten, maar zal vervolgens ook Argentinië moeten verslaan om die halve finale te bereiken. Brazilië speelt dus eerst nog tegen Zuid-Korea en treft - als het wint - daarna de winnaar van Japan - Kroatië. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen