Marokko incasseert fikse domper voor kwartfinale met Portugal

8 december 2022, 14:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marokko heeft een forse domper te verwerken gekregen in aanloop naar de kwartfinale op het WK tegen Portugal. De verrassing van het toernooi in Qatar kan zeer vermoedelijk niet beschikken over verdediger Nayef Aguerd. Als hij het duel definitief niet haalt, dan is Jawad El Yamiq vermoedelijk zijn vervanger aan de aftrap.

Aguerd viel in de wedstrijd tegen Spanje uit met een blessure. Vlak nadat de bondscoach van Marokko driemaal wisselde, ging hij zitten op de grond vanwege een hamstringblessure. Daarop moest hij vervangen worden en ook toen kwam El Yamiq binnen de lijnen. Ook aanvoerder Romain Saiss leek met een hamstringblessure naar de kant te moeten, maar hij speelde het duel ingetapet uit en stond zelfs tijdens de strafschoppenreeks nog op het veld. Over hem komt niets naar buiten, dus de verwachting is dat hij zaterdag gewoon kan spelen.

Amrabat uitblinker

Dat geldt ook voor Sofyan Amrabat, die tegen Spanje nog heel lang een twijfelgeval was. Hij had last van zijn rug en speelde zelfs met een verdoving. "De fysiotherapeuten hebben me tot drie uur in de nacht behandeld", zei hij tegenover De Telegraaf. "En na een paar uurtjes slaap en het ontbijt moest ik me weer bij de fysio's melden. Uiteindelijk heb ik een verdovingsspuit laten zetten, zodat ik de pijn niet meer voelde. Ik ben de medische staf dankbaar dat ze me hebben kunnen klaarstomen."

Lees ook: Amrabat emotioneel na stunt tegen Spanje: "Ons leven gegeven"

Uiteindelijk deed hij 120 minuten mee en liep de meeste meters van iedereen op het veld. "Dat kwam vast door de adrenaline en doordat ik me voor het toernooi ontzettend fit in het trainingskamp heb gemeld. Ik train door het seizoen heen en zelfs in mijn vakanties elke dag keihard. En daar pluk ik nu de vruchten van." Naar eigen zeggen speelde hij 'de beste wedstrijd ooit', ondanks zijn flink verstoorde voorbereiding.

Tegen Portugal hoopt Amrabat op revanche, nadat hij met Marokko in 2018 met 1-0 verloor op het WK. "Vier jaar geleden op het WK in Rusland waren we de bovenliggende partij, maar verloren we wel met 1-0. Zaterdag is het tijd voor revanche", kondigde Amrabat vol vertrouwen aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen