De nieuwe Koning Toto? Eto'o voorspelde deze verrassende halve finale

13 december 2022, 13:35

De naam van Samuel Eto'o heeft de afgelopen weken meermaals de revue gepasseerd. De voormalig aanvaller van onder andere FC Barcelona, Inter Milan en Chelsea werd onlangs het mikpunt van kritiek nadat hij een supporter had aangevallen. Vóór het WK haalde de Kameroener de lachers op zijn hand door een volledige Afrikaanse finale te voorspellen. Maar één van die landen kan zich deze week daadwerkelijk plaatsen voor de eindstrijd…

Eto'o is vandaag de dag voorzitter van de Kameroense voetbalbond en ambassadeur van het WK in Qatar. De voormalig topschutter van het Afrikaanse land liet in aanloop naar het WK zijn licht schijnen over het verloop van het toernooi en zijn verwachte finale. Eto'o baarde opzien door zijn eigen land in de finale te zetten. Daarvoor moesten zijn landgenoten in de groepsfase afrekenen met Brazilië, Zwitserland en Servië. Van Brazilië werd weliswaar gewonnen, maar een ticket voor de knock-outfase bleek te hoog gegrepen.

Het andere land dat zich volgens Eto'o zou gaan plaatsen voor de finale, is Marokko. De Atlasleeuwen namen het in de groepsfase op tegen België, Canada en Kroatië en verbaasden vriend en vijand door zich als groepswinnaar te plaatsen voor de achtste finales. Daarin waren ze na strafschoppen te sterk voor Spanje, alvorens in de kwartfinale óók af te rekenen met Portugal. De Marokkanen zitten dus nog altijd in het toernooi. Het sprookje kan nóg mooier worden als zij woensdagavond afrekenen met regerend wereldkampioen Frankrijk.

Lees ook: Hier schuilt het gevaar voor Marokko: "Hij had zware benen"

Als het aan Eto'o ligt, gaat dat ook gebeuren. Volgens de Kameroener wint Marokko van Frankrijk en stuurt het de Fransen dus naar de troostfinale. Dat was voorafgaand aan het WK zijn voorspelling althans. Eto'o gaf Senegal eveneens een goede kans om ver te komen. De tegenstander van Oranje in de groepsfase zou volgens Eto'o zelfs doordringen tot de halve finales. Zo ver is het echter niet gekomen: de ploeg van Aliou Cissé sneuvelde al in de achtste finales.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen