Amrabat diep door het stof na rel met Spaanse fans: "Oprechte excuses"

14 december 2022, 19:14   Bijgewerkt: 14 december 2022, 19:33

Sofyan Amrabat baalt van alle ophef die is ontstaan na zijn Instagram-post naar aanleiding van de wedstrijd tegen Spanje. Marokko versloeg de wereldkampioen van 2010 na strafschoppen, maar dat was niet het enige wat de Spanjaarden frustreerde. Amrabat haalde het bloed onder de nagels vandaan bij de Spaanse fans.

Op het account van Amrabat werd een foto geplaatst waarbij de middenvelder het Spaanse toptalent Gavi optilde en Pedri en Sergio Busquets in de houdgreep hield. "Ik wil mezelf daarover toelichten", begint Amrabat zijn uitleg in gesprek met Marca. "Ik heb mijn eigen Instagram-account, maar er is ook iemand anders die het ook voor mij beheert."

Lees ook: Opstelling: Marokko wil Fransen verrassen met tactische vondst

"De persoon die de foto deelde, zag het als een grap. Ik heb veel respect voor de Spanjaarden en toen ik hoorde dat mensen het niet leuk vonden, heb ik het meteen verwijderd. Als iemand boos is op me, verontschuldig ik me op de meest oprechte manier. Toen mensen van streek raakten, besloot ik het snel te verwijderen. Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden."

In de halve finale wacht woensdagavond een ontmoeting met Frankrijk. Marokko zal vooral Kylian Mbappé in bedwang moeten houden. "Hij is een geweldige speler, maar we zijn niet bang voor Mbappé. Frankrijk heeft ook andere zeer goede voetballers, maar we zijn voor niemand bang. We respecteren ze wel, want ze hebben de beste spelers ter wereld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen