'FC Twente overweegt verrassende opvolger voor td Streuer'

16 december 2022, 08:19   Bijgewerkt: 16 december 2022, 08:41

FC Twente worstelt met de opvolging van technisch directeur Jan Streuer. De bestuurder is inmiddels 72 en zou na het huidige seizoen van zijn pensioen willen gaan genieten. In de zoektocht naar een vervanger zou de club nu uitgekomen zijn bij een oud-speler zonder enige ervaring in een dergelijke functie. 

Arnold Bruggink zou namelijk kandidaat zijn om het stokje over te nemen van Streuer. Dat meldde Chris Woerts donderdagavond bij De Oranjewinter. De 45-jarige Bruggink bekleedde na het beëindigen van zijn spelersloopbaan nog geen officiële functie binnen de voetbalwereld. Wel is de tweevoudig Nederlands international geregeld te zien in programma's van ESPN, waarvoor hij onder meer analyses verzorgt.

Dat Twente bij Bruggink uit zou kunnen komen is niet geheel verrassend. In 1994 maakte hij al op zestienjarige leeftijd zijn Erdivisie-debuut voor de Tukkers. Na vier seizoenen in de Twentse hoofdmachtverdiende hij een transfer naar PSV, waar hij zes jaar zou blijven en ook uitgroeide tot Nederlands international. Na speelde Bruggink nog voor Real Mallorca en Hannover 96, afgewisseld met twee jaar bij SC Heerenveen. In 2010 keerde hij terug in Enschede om zijn loopbaan te beëindigen bij de club waar het voor hem allemaal begon. 

Mocht het zover komen dat Bruggink daadwerkelijk een directie-functie zou overwegen, dan zou hij zijn televisiewerkzaamheden moeten neerleggen. Het technisch directeurschap zou niet te combineren zijn met zijn huidige bijbaan, verwacht Woerts. Johan Derksen vraagt zich af of Bruggink wel over het vereiste netwerk beschikt om de technische functie te vervullen, maar ziet wel in waarom de club aan de oud-speler denkt. "Het is een nette jongen, hij is welbespraakt, dus hij is wel representatief."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen