Ajax en Daley Blind per direct uit elkaar na ontbinding contract

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 december 2022 – Ajax en Daley Blind gaan definitief uit elkaar. De Amsterdamse club maakt via de officiële kanalen bekend dat het contract van de 32-jarige verdediger is ontbonden. Blind lag nog voor een half jaar vast in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax en Daley Blind per direct uit elkaar na ontbinding contract

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Blind kan door de contractontbinding transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Naar verwachting heeft de routinier die al gevonden. Blind wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overgang naar Antwerp, de club van technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel. Laatstgenoemde liet zich kortgeleden positief uit over de mogelijke komst van Blind.

Het vertrek van Blind bij Ajax komt niet uit de lucht vallen. Waar de multifunctionele speler sinds zijn terugkeer in 2018 een vaste waarde was, raakte hij vlak voor de WK-break zijn basisplaats kwijt. Alfred Schreuder gaf in de laatste wedstrijden van het eerste deel van het seizoen de voorkeur aan Owen Wijndal of Devyne Rensch op de linksbackpositie.

"We zijn de afgelopen dagen met Daley tot overeenstemming gekomen om het nog lopende contract te beëindigen. Ik hoop dat hij bij een andere club nog een mooi vervolg gaat geven aan de laatste fase van zijn succesvolle voetballoopbaan. Er is met Daley afgesproken dat we samen gaan bepalen bij welke wedstrijd hij in de ArenA op een mooie manier afscheid kan nemen van de supporters", aldus algemeen directeur Edwin van der Sar.

Blind speelde in totaal 333 officiële wedstrijden voor Ajax. Met de Amsterdamse club legde hij beslag op liefst elf prijzen: zeven landstitels, twee keer de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal.

  • Topclub Adv

    Pak 50x of zelfs 100x je inzet als Nederland beide speelhelften wint tegen Gibraltar!

    Wint Nederland beide helften tegen Gibraltar? Dan kun je met één euro vijftig tot honderd euro bijschrijven.

  • Reacties

    Ajax

    gerelateerd