Ajax en Daley Blind per direct uit elkaar na ontbinding contract

27 december 2022, 14:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax en Daley Blind gaan definitief uit elkaar. De Amsterdamse club maakt via de officiële kanalen bekend dat het contract van de 32-jarige verdediger is ontbonden. Blind lag nog voor een half jaar vast in de Johan Cruijff ArenA.

Blind kan door de contractontbinding transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Naar verwachting heeft de routinier die al gevonden. Blind wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overgang naar Antwerp, de club van technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel. Laatstgenoemde liet zich kortgeleden positief uit over de mogelijke komst van Blind.

Het vertrek van Blind bij Ajax komt niet uit de lucht vallen. Waar de multifunctionele speler sinds zijn terugkeer in 2018 een vaste waarde was, raakte hij vlak voor de WK-break zijn basisplaats kwijt. Alfred Schreuder gaf in de laatste wedstrijden van het eerste deel van het seizoen de voorkeur aan Owen Wijndal of Devyne Rensch op de linksbackpositie.

"We zijn de afgelopen dagen met Daley tot overeenstemming gekomen om het nog lopende contract te beëindigen. Ik hoop dat hij bij een andere club nog een mooi vervolg gaat geven aan de laatste fase van zijn succesvolle voetballoopbaan. Er is met Daley afgesproken dat we samen gaan bepalen bij welke wedstrijd hij in de ArenA op een mooie manier afscheid kan nemen van de supporters", aldus algemeen directeur Edwin van der Sar.

Blind speelde in totaal 333 officiële wedstrijden voor Ajax. Met de Amsterdamse club legde hij beslag op liefst elf prijzen: zeven landstitels, twee keer de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal.

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder heeft echt een belachelijke invloed op de selectie. Hij heeft eigenhandig Bergwijn, Tadic, Blind, Kudus, Brobbey en Berghuis 3 niveaus omlaag gehaald. Hij stelt spelers op verkeerde plekken op. En deklasseert te Ajacieden tot ongelukkigen. Die snapt echt helemaal niks van het Ajax spelletje. Wat een aanfluiting. Dit riep ik al voor zijn aanstelling. De huidige situatie is geen verrassing. Blind, bedankt voor het mooie en goede voetbal. Ondanks dat je te traag werd, was ie wel de beste in passing, positionering en medespelers vrij zetten.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als iktwitter lees worden we nooit meer kampioen,als hij voor spanje kiest word het daar ook pijnlijk voor hem, zijn tijd is over,ook dat moet je accepteren, de tijd zal het leren,

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder zijn tijd is over

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die van blind al een heletijd . Iedereen ziet het behalve blind en mensen zoals jij . Die alleen maar bezig zijn om schreuder af te fikken . Er is echt geen enkele trainer die expres de boel verneukt joh sul . Het is gewoon het complete transferbeleid van de laatste tijd. Het laatste half jaar ten hag was ook al veel minder

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen