Hoe Pepijn Lijnders een overgang naar Manchester United misliep

14 januari 2023, 11:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pepijn Lijnders, de rechterhand van Jürgen Klopp, is eigenlijk niet meer weg te denken bij Liverpool. De Nederlander draagt op de achtergrond flink bij aan de successen die The Reds afgelopen jaren onder Klopp hebben gevierd. Het had echter heel weinig gescheeld of Lijnders was niet naar Liverpool gegaan, maar naar Manchester United. Dat openbaart de 39-jarige assistent-trainer in een interview met FourFourTwo.

Lijnders werkte sinds 2007 in de jeugdopleiding van FC Porto en werd na zes jaar in Portugsese dienst benaderd door Manchester United. "Alex Ferguson en zijn Nederlandse assistent René Meulensteen wilden me naar de club halen. Het zag er heel goed uit, maar een paar maanden later stopte Ferguson en de kans ging voorbij", blikt de Broekhuizenaar terug.

Een jaar later kreeg Lijnders alsnog zijn kans bij een grote Premier League-club, en wel bij de Onder-16 van Liverpool. Destijds was Brandon Rodgers trainer van The Reds, en haalde Lijnders na één jaar bij zijn staf. Toen Klopp in oktober 2015 aangesteld werd als nieuwe trainer van Liverpool behield Lijnders zijn assistentrol. "Vanaf toen hebben we een zeer sterke band ontwikkeld", vertelt Lijnders. Maar van die sterke band was nooit iets gekomen, als Lijnders twee jaar daarvoor aan de slag kon bij United. "Het had echt heel anders kunnen aflopen", blikt de assistent-trainer terug. Lijnders haalde met Liverpool drie keer de Champions League-finale en won er twee van. In 2019/2020 won hij bij Liverpool de Premier League.

Lees ook: 'Lijnders stak stokje voor megatransfer Nkunku naar Liverpool'

Hoofdtrainerschap

In 2018 namen Klopp en Lijnders voor even afscheid van elkaar, toen laatstgenoemde NEC terug moest zien te krijgen in de eredivisie. Dat avontuur mislukte en Lijnders keerde terug naar vertrouwde bodem. De 39-jarige heeft alsnog ambities om ooit weer hoofdtrainer te worden. "Als ons contact afloopt, ga ik met mijn zaakwaarnemer kijken wat er beschikbaar is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen