Van Nistelrooij hoopvol over contract 'key player' Xavi Simons

7 februari 2023, 16:28

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft goede hoop dat het contract van Xavi Simons (19) binnenkort opengebroken en verlengd gaat worden. De oefenmeester ziet in de 19-jarige middenvelder een 'key player' die zich onder hem nog veel meer zou kunnen verbeteren. 

"Hij is een exceptionele speler", zegt Van Nistelrooij tegenover Voetbal International. "We zijn bezig om hem een nog betere speler te maken." De trainer denkt dat Simons zich nog veel verder kan ontwikkelen onder zijn hoede. "We zien Xavi de komende jaren als key player in de opbouw van dit PSV. Ik ben nog niet klaar met hem. Er zit nog meer rek in." 

Lees ook: Van der Vaart: "Xavi Simons is de allerbeste speler die Nederland heeft"

Een belangrijke reden voor PSV om de onderhandelingen met Simons aan te gaan is de specifieke vertrekclausule die in zijn huidige verbintenis staat. Die geeft Simons' vorige club Paris Saint-Germain namelijk het recht om de middenvelder komende zomer terug te halen voor het vastgestelde bedrag van twaalf miljoen euro. PSV hoopt te voorkomen dat het na Cody Gakpo, die afgelopen winter naar Liverpool vertrok, op korte termijn opnieuw afscheid moet nemen van een sterkhouder. 

Stabiele omgeving

Van Nistelrooij vindt dat Simons er verstandig aan zou doen om langer in Eindhoven te blijven, ook als een volgende stap naar een club in een grotere competitie lonkt. "Voor hem is hier bij de club genoeg ruimte om zich verder te ontwikkelen. Belangrijk is dat je dat doet in een stabiele omgeving zoals hier in Eindhoven", aldus de trainer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is nu al de beste voetballer in de Eredivisie. Zou fijn zijn dat Simons nog 2 jaar bij PSV blijft en voor 100 miljoen vertrekt.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sorry ik vind simons echt nog niet de beste speler . Er zijn nog wel een aantal spelers die constanter presteren en meer presteren

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De beste....😂

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu nog 10x heen en weer rollen als hij weer eens ligt is de volgende stap denk . Wat een hype weer . Floppert zijn we alweer vergeten en nu beginnen we aan de xavi fase . De media en nederland hebben dat nodig blijkbaar .

larsk0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alles liever dan Depay ....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen