Klein beetje licht in duisternis: Vitesse dichtbij overeenkomst Gelredome

11 februari 2023, 10:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse kent een rampseizoen, maar er is wat goed nieuws te melden. De club bungelt onderaan in de Eredivisie en is ook te vinden in de rechtszaal. Een overname van de Amerikaanse Coley Parry staat op losse schroeven en de club dreigt zelfs de proflicentie kwijt te raken als het geen overeenkomst bereikt met het Gelredome.  

Maar gelukkig voor de club heeft het wat ademruimte gekregen. Tijdens een kort geding in de rechtbank in Arnhem kwamen de club en het Gelredome dichtbij een nieuwe huurovereenkomst die zal duren tot 2030. "Het is één van de punten, maar we zijn er nog niet", aldus de algemeen directeur van Vitesse tegenover Omroep Gelderland. Één van de vereisten voor een voetbalclub is het hebben van het stadion, mede daarom is de overeenkomst met het Gelredome zo belangrijk.

Onredelijke huur

De club heeft in 2018 de huur opgezegd van het stadion, omdat het te hoog is volgens Vitesse. Twee miljoen euro aan huur per jaar is een 'onredelijk bedrag' volgens de club. Het huurcontract loopt op 1 oktober van dit jaar af, maar de KNVB wil snel duidelijkheid. Vitesse moet voor 1 maart laten zien dat het een eigen stadion heeft. Anders zou de licentie in het uiterste geval kunnen worden ingetrokken.

Sportieve zorgen

Er kwam dus goed nieuws uit de rechtszaal, maar de club staat ook maar vier punten boven de degradatiestreep. Daarom is de euforie maar van korte duur. "Ineens zijn er best wel zorgen", aldus trainer Phillip Cocu. "Bij mijn start bij Vitesse trof ik een mineurstemming aan. Alles zat voor het gevoel tegen. Je moet uit die neerwaartse spiraal komen", blikt hij terug. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen