Van Nistelrooij reageert gepikeerd na vraag over Simons-clausule

11 februari 2023, 23:47

Ruud van Nistelrooij ergert zich aan de berichtgeving over het contract van Xavi Simons. De negentienjarige middenvelder van PSV heeft een clausule in zijn verbintenis staan waardoor hij komende zomer voor twaalf miljoen euro kan terugkeren naar Paris Saint-Germain. De Eindhovense club zou het contract van Simons willen openbreken en de PSG-clausule eruit willen slopen.

Na afloop van de overtuigende zege op FC Groningen werd Van Nistelrooij door Hans Kraaij jr. gevraagd naar de contractsituatie van Simons. "We hebben het helemaal niet over clausule, dat is iets wat in de media is ontstaan. Dat is nooit besproken of bevestigd geweest. We gaan niet in op contracten van onze spelers. Dat hoeft ook niet. We weten dat hij vijf jaar vastligt, zoals hij zelf ook zegt. Verder is er niks aan de hand. Er wordt een hoop geïnsinueerd, dit is mijn reactie daarop", aldus de PSV-trainer voor de camera van ESPN.

Lees ookNieuwe details over PSG-clausule in contract Xavi Simons

Simons zelf kreeg ook vragen over zijn toekomst. "We zullen zien wat er gaat gebeuren in de toekomst, ik ben in ieder geval heel erg blij hier. Ik wil hier mooie dingen bereiken en prijzen winnen", liet de spelmaker van PSV niet het achterste van zijn tong zien. "Ik weet niet wat er in de komende vier tot vijf maanden kan gebeuren. Ik weet wel dat ik een vijfjarig contract hier heb en mooie dingen wil bereiken met de club. Dat is wel een van mijn doelen."

Van Nistelrooij tevreden

Over de ontwikkeling van Simons is Van Nistelrooij meer dan tevreden. "Het klopt dat het hard met hem gaat, maar daar moet je niet te veel bij stilstaan. Je moet hem gewoon zijn gang laten gaan. Hij zit in een flow en daar moeten we met z'n allen van genieten. Hij moet vooral doen waar hij mee bezig is. Dat is elke dag de beste zijn, hard werken en presteren op het veld. Dan is hij belangrijk voor ons", aldus de trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen