Bruggink spreekt met Twente en wil Streuer opvolgen in Enschede

12 februari 2023, 19:26

Arnold Bruggink hoopt Jan Streuer op te volgen als technisch directeur van FC Twente. De analist van ESPN geeft dat aan het in het programma Dit Was Het Weekend, net wanneer bekend werd dat Jan Streuer en trainer Ron Jans na dit seizoen vertrekken bij de club uit Enschede.

"De gesprekken lopen al heel lang", geeft Bruggink aan in de ESPN-studio. "Maar het is niet al gezegd dat ik dat zomaar ga doen. Ik vind het namelijk heel belangrijk wat Jan Streuer gaat doen." Daarmee doelt Bruggink op de rol die Streuer gaat bekleden na de aanstelling van de nieuwe technisch directeur. Bruggink zelf wil dat de huidige technische baas van de Tukkers daarbij betrokken blijft.

"Ten eerste denk ik niet dat ik dat zomaar even ga doen. Ik denk dat het niet meer een karwei is van een persoon, maar dat je het veel meer zou moeten onderverdelen. Voor mij zou het in ieder geval een van de belangrijkste punten zijn dat Streuer daar in ieder geval bij blijft, maakt Bruggink duidelijk, die verder niet te veel in details wil treden. De oud-speler van FC Twente geeft wel aan te hopen dat hij in de Grolsch Veste aan de slag kan gaan. "Ik ben hier al heel lang mee bezig, zo'n anderhalf jaar. Ik heb er ook de energie voor en ik wil het ook graag", geeft de analist aan.Alleen wil ik het wel zo goed mogelijk voorbereiden zodat het ook de grootste kans van slagen heeft.

Streuer geeft voor de camera's van ESPN in ieder geval aan dat hij Bruggink zou willen helpen, mocht hij de nieuwe technisch directeur van FC Twente worden. : Ik denk dat hij een goede kans maakt. Hij komt hier uit de regio, heeft hier gevoetbald en ik denk dat hij een prima vervanger kan zijn. De eerste maanden kunnen we het samen doen. Misschien help ik in de eerste transferperiode nog", aldus Streuer, die daarmee aan de wensen van Bruggink lijkt te voldoen.

Op de clubsite geeft FC Twente aan dat het op korte termijn de nieuwe technisch directeur hoopt bekend te kunnen maken, waaruit opgemaakt kan worden dat de Tukkers al druk in gesprek zijn. Of Bruggink de ervaren Streuer gaat opvolgen is nog de vraag, maar hij lijkt in ieder geval een zeer goede kandidaat te zijn. Streuer zal volgens de club in ieder geval betrokken blijven om de nieuwe technische baas in te werken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen