Cilessen volgend seizoen 'gewoon' bij NEC: "Zijn contract loopt nog"

13 februari 2023, 08:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rogier Meijer verwacht dat Jasper Cillessen (33) volgend jaar gewoon nog op doel staat bij NEC. Alleen wanneer er interesse komt voor de doelman en hij zelf een vertrek zou verlangen, is een vertrek uit Nijmegen nog mogelijk. Voor nu heeft Cillessen nog een contract tot en met de zomer van 2024, zo heeft de trainer benadrukt.

Cillessen is momenteel de eerste keeper bij NEC. Afgelopen week stond bekerkeeper Mattijs Branderhorst echter in de basis in de achtste finale tegen Feyenoord en deed dat naar behoren. Met 23 reddingen onderscheidde de goalie zich tegen de Rotterdammers. Alleen beschikt hij over een aflopend contract en dit kan voor hem een reden zijn om de club te verlaten. "Dat is nog niet duidelijk, maar op dit moment is Cillessen nog de eerste keeper. Mattijs heeft een aflopend contract en Jasper heeft een doorlopend contract. Aan het einde van het seizoen gaan we kijken hoe de situatie zich ontwikkelt. Op dit moment is alles duidelijk. Jasper heeft het voor ons fantastisch gedaan", vertelt Meijer tegenover Studio Voetbal.

Lees ook: NEC bevestigt status als Koning Gelijkspel tegen SC Cambuur

Meijer gaat nog even door over Cillessen. "Hij heeft een meerjarig contract. Misschien speelt het als er andere clubs komen, maar Jasper heeft het goed naar zijn zin in Nijmegen. Ik verwacht geen verandering. Je weet wel hoe het werkt in de voetballerij, maar Jasper heeft er zelf ook een stem in."

Oranje

Afgelopen zomer kwam de Oranje-international verrassend terug naar de club uit Nijmegen. Hij verruilde Valencia voor NEC met het oog op meer speelminuten om daardoor op het WK te mogen spelen voor het Nederlands Elftal. Dit verliep toch wel even anders voor de doelman. Cillessen speelde elke wedstrijd voor de Nijmegenaren, maar dat was uiteindelijk niet genoeg voor een plek bij de selectie van Louis van Gaal. Nu wil de oud-keeper van Barcelona zich weer in de kijker spelen bij Ronald Koeman, die het stokje van Van Gaal over heeft genomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen