Klopp woedend na kritiek op Lijnders: "Heb ballen en uit kritiek op mij"

13 februari 2023, 10:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jürgen Klopp is niet te spreken over de kritiek die enkele stafleden van hem ontvangen naar aanleiding van de slechte resultaten van Liverpool. De 55-jarige trainer gaat momenteel door een dramatische fase heen bij de Engelse topclub en bezet momenteel de tiende plaats in de Premier League. Onder meer assistent-trainer Pepijn Lijders kreeg daarom de nodige kritiek te verweken, maar Klopp wil hier niets van weten.

Nadat Liverpool een week geleden op pijnlijke wijze onderuit ging tegen Wolverhampton Wanderers (3-0) wacht vanavond de derby tegen Everton op het eigen Anfield. Op de persconferentie in aanloop naar het cruciale duel kreeg Klopp van een journalist een vraag over het functioneren van zijn assistenten. De Duitser was hier echter niet over te spreken. "Als de staf niet behulpzaam of inspirerend was of hoe je het ook wilt noemen, zouden ze hier niet zijn", begon Klopp.

"Ik ben daar honderd procent duidelijk over. Niemand zit in mijn staf omdat ze mijn vrienden zijn. Dat is nooit het geval geweest, en zal ook nooit het geval zijn", gaat de trainer van The Reds verder. "Ze zitten in mijn staf, omdat ze de beste zijn in wat ze doen. Dat is alles", besloot Klopp. Onder meer fitnesstrainer Andreas Kornmayer werd recentelijk verweten dat zijn intense trainingsmethodes deels verantwoordelijk zijn voor het grote aantal blessures in de selectie van Liverpool. Lijnders en Klopp daarentegen worden verweten dat het aankoopbeleid van de topclub niet deugt. Het grote gat in leeftijd tussen de jonge talenten en de ervaren krachten bij Liverpool is al langer een onderwerp van gesprek in Engeland.

Kritiek persoonlijk op Klopp

Klopp verdedigt nu echter het functioneren van zijn staf, van wie hij vindt dat ze te weinig krediet hebben gekregen voor de successen van de club. "Als je ze prijst in de goede jaren, dan bekritiseer je ze op slechtere momenten, maar als je ze niet prijst in de goede tijden, bekritiseer ze dan ook niet wanneer de prestaties minder goed zijn", Klopp duidelijk. "Heb ballen en uit kritiek op mij. Ik krijg ontzettend veel geld om het tij bij Liverpool te keren. Mijn stafleden zullen allemaal een carrière hebben na hun tijd op Anfield. Als ik zou luisteren naar mensen die mij het verkeerde advies geven, dan is dat mijn schuld. Niet hun schuld, laat dat duidelijk zijn", sluit de trainer af.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen