'PSG heeft genoeg van Galtier, verrassende opvolger benaderd'

17 februari 2023, 19:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De matige resultaten van Paris Saint-Germain zouden trainer Christoph Galtier weleens snel fataal kunnen gaan worden. Foot Mercato onthulde donderdag al dat Zinedine Zidane hoog op de kandidatenlijst voor de opvolging van Galtier staat, maar voegt daar vrijdag een nieuwe naam aan toe. José Mourinho zou zelfs al gesprekken hebben gevoerd met de Parijzenaars. 

Galtier verloor recent in de Franse beker van Olympique Marseille en ging deze week in de Champions League onderuit tegen Bayern München. 'Volgens onze informatie hebben is er recent contact geweest tussen Luis Campos en Mourinho', zo valt te lezen. Campos net als Mourinho afkomstig uit Portugal en zou een goede band met de huidige trainer van AS Roma hebben. Bovendien zou PSG-eigenaar Nasser Al Khelaifi een samenwerking met Mourinho ook zien zitten en bovendien een goede relatie onderhouden met Roma-eigenaar Dan Friedkin.

Lees ook: 'Dramatische periode PSG wordt Galtier fataal

Een belangrijke reden voor PSG om Mourinho aan te stellen zou zijn bewezen succes in het omgaan met sterspelers zijn, zo vervolgt Foot Mercato. Galtier wordt juist verweten dat hij niet de hele selectie achter zijn plannen weet te krijgen. Pogingen om de discipline aan te halen zouden stranden omdat een aantal spelers het eigenbelang boven dat van de club stelt. Zo doen Kylian Mbappé en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/414695/neymar-viert-verlies-met-mcdonald-s-vertrek-naar-premier-league-lonkt/,_blank,Neymar] nauwelijks moeite om hun onderlinge geschillen binnenskamers uit te vechten, bleek deze week nog. 

Mocht Mourinho inderdaad de overstap naar Parijs maken, dan wordt hij bovendien herenigd met João Sacramento. De 34-jarige assistent van Galtier was eerder onder Mourinho in diezelfde functie actief bij Tottenham Hotspur en AS Roma. Het contract van Mourinho in Rome loopt nog tot medio 2024.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen