Leeds United wilde nóg meer betalen dan gedacht voor Slot

20 februari 2023, 09:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is bezig aan een uitstekend seizoen. De Rotterdammers staan bovenaan in de Eredivisie, plaatsten zich onlangs voor de kwartfinales van de KNVB Beker en maken binnenkort hun opwachting in de achtste finales van de Europa League. De prestaties van trainer Arne slot blijven niet onopgemerkt. De oefenmeester kon onlangs al rekenen op de interesse van Leeds United, dat meer wilde betalen dan in eerste instantie gedacht.

Feyenoord speelde zaterdagavond de belangrijke thuiswedstrijd tegen AZ. Na de gelijke spelen tegen Ajax en PSV hoopten de Rotterdammers deze topper wél te winnen. Feyenoord en AZ stevenden lang af op een gelijkspel, maar dankzij een fortuinlijk doelpunt van Marcus Pedersen in de laatste minuut van de reguliere speeltijd trok de koploper de overwinning alsnog naar zich toe. Slot kreeg na afloop de vraag of zijn ploeg nu titelkandidaat nummer één is. "We staan er goed voor", was het enige wat hij daarover kwijt wilde.

Mocht Slot Feyenoord naar het eerste kampioenschap sinds 2017 loodsen, dan is het nog maar de vraag of hij ook volgend seizoen voor de groep staat. De oefenmeester stond onlangs nog op de radar van Leeds United. Mike Verweij van De Telegraaf vertelde vorige week in een podcast dat de Engelse laagvlieger drie miljoen euro wilde betalen om Slot naar de Premier League te halen. Volgens zijn collega Marcel van der Kraan had Leeds United nóg meer geld over voor de komst van Slot. 'Feyenoord kon bijna 4 miljoen krijgen van Leeds United en iets meer dan datzelfde bedrag (4,5 miljoen) kon Slot aan salaris per seizoen incasseren', schrijft hij. 

Feyenoord was duidelijk toen Leeds onlangs aanklopte in Rotterdam: Slot is niet te koop. De oefenmeester bevestigde op een persconferentie desgevraagd dat hij dit seizoen 'gewoon' afmaakt bij Feyenoord. Wat hij komende zomer gaat doen, moet tegen die tijd blijken. Het moet gek lopen wil Slot de komende tijd niet benaderd worden door nóg meer clubs uit het buitenland. De trainer, die sinds vorig seizoen aan het roer staat bij Feyenoord, heeft in Rotterdam weliswaar een contract tot medio 2025, maar 'kan gebruik maken van een clausule en het is bekend dat in Engeland financieel de meest aantrekkelijke aanbiedingen liggen', leest het.

'Het doet de aanhang van Feyenoord hopen dat de clubleiding Slot kan verleiden om in de zomer nog niet te kiezen voor een lucratief vertrek naar het buitenland. Iedere supporter wil met Slot straks de Champions League in en weet dat de club een eerste aanbod voor de trainer uit de Premier League (Leeds United) heeft kunnen blokkeren.'

Lees ook: Driessen keihard voor AZ én PSV: 'Donderdag uitschakeling'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen