Enorm slordig: Russische voetbalclubs veel te laat in beroep

23 februari 2023, 17:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Russische voetbalclubs blijven voorlopig uitgesloten van deelname aan internationaal voetbal. De betrokken clubs uit Rusland dienden weliswaar een beroep in tegen een uitspraak van het CAS, maar waren daar veel te laat mee.

De NOS meldt dat de ploegen uit Rusland op 10 februari hun beroep indienden bij het sporttribunaal, maar de deadline was al op 13 januari. Hierdoor gaat het CAS de zaak niet meer behandelen en blijven de ploegen, met onder andere het Spartak Moskou van Quincy Promes, uitgesloten van Europees voetbal.

Na de Russische inval in Oekraïne hebben de UEFA en de FIFA besloten om de clubs uit Rusland te schorsen. De clubs gingen hier niet mee akkoord en stapten naar het CAS, maar het sporttribunaal wees hun beroep in november af.

Lees ook: Naam Go Ahead-verdediger duikt op in fraudezaak Juventus

Hoelang de schorsing is, is nog onduidelijk. Maar de verwachting is dat het ten einde komt als de Russische president Vladimir Poetin zijn troepen terughaalt uit Oekraïne. Deze sanctie geldt overigens niet alleen voor de clubs, maar ook voor de nationale ploeg.

Sinds de uitsluiting van de Europese competities heeft de Russische voetbalbond meermaals gedreigd over te stappen naar de Aziatische voetbalbond, maar tot op heden is daar niks concreets uit voortgekomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen