Toekomst Weghorst bij United onzeker: "Ik kan er niks over zeggen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 februari 2023 – Wout Weghorst beleeft momenteel een seizoen om nooit meer te vergeten. Sinds de 30-jarige spits afgelopen winter zijn huurperiode bij Besiktas omruilde voor een tijdelijke overstap naar Manchester United, is de Nederlander een boegbeeld geworden van het succes van de club. Afgelopen zondag sleepte Weghorst met The Red Devils ook nog de League Cup aan de haak. Ook Vincent Kompany, trainer van het Burnley FC waar hij nog onder contract staat, is de ontwikkeling van Weghorst niet ontgaan.

Toekomst Weghorst bij United onzeker: "Ik kan er niks over zeggen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In een interview met LancsLive heeft Kompany gereageerd op het winnen van de League Cup en deelt de Belg zijn felicitaties uit aan Weghorst. 'Hij heeft het heel goed gedaan', begint Kompany. 'De meesten moeten er echt voor knokken om prijzen te winnen. Hij heeft dat gedaan en dat kan ik alleen maar waarderen. De zege van United is op persoonlijk vlak voor mij een lastige, want ik heb elf jaar aan de andere kant gestaan. Hoe meer Weghorst wint, hoe gelukkiger we voor hem zijn.'

Toekomst onzeker
Ondanks het feit dat Kompany zelf lange tijd uitkwam voor rivaal Manchester City en tot 365 wedstrijden voor The Citizens kwam, gunt de 36-jarige trainer het United wel. 'Ik wil hem graag feliciteren, net als hun manager, die ik ook graag mag.' Hoewel de Nederlander van Besiktas overkwam, staat hij nog onder contract bij Burnley, dat hem aan de Turkse club verhuurde. Aankomende zomer loopt de huurperiode bij United af, waardoor Weghorst eventueel weer terug kan keren naar de Championship-club.

Of Weghorst na het seizoen weer bij zijn team zal aansluiten, durft de Belg nog niet te zeggen. 'Hij is een Premier League-speler en wij zijn een Championship-ploeg. Zolang dat niet verandert, kan ik niks over zijn toekomst zeggen. Laten we er eerst maar voor zorgen dat we doen wat we moeten doen: punten pakken. Dan komt er vanzelf een moment dat deze discussie relevant wordt, maar nu is dat nog niet het geval.' Momenteel gaat het Burnley van Kompany ruim aan kop in de Championship, zijn ploeg heeft een voorsprong van twaalf punten op achtervolger Sheffield United.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd